8 lecții ale marelui Buddha, de care sufletul tău are nevoie chiar acum

Iată 8 lecții-cheie ale lui Buddha, care prin valoarea lor sunt universale și veșnice.
Cunoaște-le și tu, pentru a-ți ajuta mintea și sufletul:
1. Începe cu puținul
Vasul vieții se va umple treptat, picătură cu picătură. Până și cel mai profesionist om a fost odată amator. Important e să fii răbdător și coerent în acțiunile tale și atunci vei reuși. Nu vei reuși totul într-o singură noapte, să știi însă că succesul vine la cei care sunt gatasă muncească și să lupte pentru scopurile lor.
2. Gândurile se materializează
Conștiința noastră este totul. Cine vorbește sau acționează cu gânduri rele, va suferi. Cine vorbește sau acționează cu gânduri senine, va fi fericit. Gândirea corectă îți va oferi tot ce e mai bun.
3. Iartă
Să ții mânia în tine e ca și cum ai prinde un cărbun fierbinte cu intenția să-l arunci în altcineva, dar într0un final singur să te arzi. Nu poți suprima pe nimeni fără să te suprimi la rândul tău. Învață să ierți și fă-o cât mai rapid.
4. Acțiunile tale contează
Pentru a te dezvolta, trebuie să acționezi. Pentru a te dezvolta rapid, trebuie să acționezi și mai mult.
5. Încearcă să înțelegi
Încearcă să înțelegi ce se petrece în jurul tău și atunci vei reuși. Empatizează cât mai mult, ascultă și înțelege ce spun alții și atunci vei găsi pacea în sufletul tău.
6. Învinge-te
Mai bine învinge-te, decât să câștigi multe bătălii. Pentru asta trebuie să-ți controlezi gândurile.
7. Trăiește în armonie
Armonia vine din interior. Ce este în inima ta contează cel mai mult. Armonia nu este un loc de muncă, o mașină nouă sau o călătorie, e pacea din sufletul tău.
8. Fii recunoscător
Mulțumește că te-ai trezit, că vei trăi această zi minunată, că vei simți armonia și fericirea acestei lumi. Fii recunoscător față de toate lucrurile minunate pe care le vei trăi.

 

Lasă un comentariu