Cum îți dai seama că ficatul tău e epuizat: Simptomele la care trebuie să fii atent

Cum îți dai seama că ficatul tău e epuizat: Simptomele la care trebuie să fii atent. Ce inseamna ficat obosit? De fapt ficatul nu oboseste in sensul adevarat al cuvantului pentru ca nu face efort fizic sau intelectual, dar acest termen se foloseste destul de mult.
Insuficienta hepatica este cunoscuta popular sub numele de „ficat obosit” fiind definita drept incapacitatea ficatului de a-si efectua principalele functii la nivelul necesar organismului intr-un anumit moment.
Insuficienta hepatica reprezinta o urgenta medicala ce necesita consult medical rapid, si de obicei si internare in spital.
Cum îți dai seama că ficatul tău e epuizat:
Digestie lentă și dificilă.
Te confrunți cu senzația de balonare, de greutatea în stomac imediat ce ai terminat de mâncat.
Dimineața nu ai deloc senzația de foame și nu poți mânca la micul dejun.
Deși nu ai nicio carie, ai totuși o respirație urât mirositoare. Limba este încărcată cu o depunere albicioasă.
Refluxul gastroesofagian te supără.
Ochii sunt îngălbeniți și ai multe cearcăne, o paloare a feței în general.
Dureri de cap din ce în ce mai dese
Acestea sunt încolțite de tulburări de concentrare. Treci brusc și fără niciun motiv aparent de la supărare la bucurie, de la tristețe și plâns la hohote de răs.
Cum se face tratamentul insuficientei hepatice („ficatului obosit”)?
Tratamentul „ficatului obosit” nu este o problema simpla, destul de frecvent bolnavul putand chiar sa moara. De aceea incercarile de „tratament” cu intaritoare hepatice, curatitoare hepatice, naturiste, naturale, bioenergie, etc, nu pot decat sa agraveze boala, cu scaderea sanselor (si asa mici) de supravietuire.
In prezent exista mai multe metode de tratament pentru insuficienta hepatica:
Repaus la pat (creste perfuzia sanguina a ficatului si in protejeaza de efortul de a elimina reziduurile care provin din activitatea musculara)
Regim alimentar cu continut redus de proteine (carne), sare, prajeli, alcool – protejeaza ficatul de reziduurile ce provin din alimentatie. Regimul
alimentar este extrem de important, el trebuie sa fie personalizat pentru fiecare bolnav si deseori schimbat la acelasi bolnav in functie de evolutia bolii.
Tratamentul cauzal al insuficientei hepatice (hemoragie digestiva, medicamente, toxice, virusuri)
Evacuarea continutului digestiv, sursa potentiala de intoxicare hepatica pri nspalaturi, laxative sau alte substante

 

Lasă un comentariu