Cele mai importante 10 lecții de viață pe care le-am învățat odată cu trecerea timpului

1. Nu aștepta ca cineva să-ți spună că poți face ceva. Trebuie să ai această credință din interiorul tău și să nu o cauți continuu de la alții.
2. Nu este responsabilitatea ta să repari pe altcineva. Indiferent cât de mult simți că este cumva treaba ta, acesta este ceva care nu ține de tine.
3. Aflați când să renunțați și să nu vă pese că sunteți numit un laș/ă.
Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți stăpâni în această viață, să știi când să renunți la slujbe, cariere, relații, stiluri de viață și orice alt lucru care nu ți se pare bine și te face nefericit/ă.
4. Spontaneitatea este un lucru uimitor, dar nici a avea un plan nu este prea rău. Ai nevoie de un amestec al ambelor în viața ta. Dacă nu îți planifici viața, sunt șanse să fii mereu blocat în planul altcuiva. Cu toate acestea, nu exagera pentru a nu lăsa loc spontaneității în viața ta.
5. Înainte de a renunța la orice, mai întâi ia o pauză si gandește-te bine!  După aceea, fă-ți timp pentru a evalua cu adevărat dacă vrei să renunți sau nu. Uneori suntem doar epuizați sau ne-am pierdut temporar pasiunea pentru acel lucru, dar asta nu înseamnă că vrem cu adevărat să-l părăsim.
6. Dacă vrei să vezi cu adevărat o schimbare în viața ta, atunci trebuie să te obligi să faci lucrul pe care nu vrei să le faci.
7. Banii nu sunt totul în viață, dar sunt importanți. Vă pot ajuta în timp ce vă câștigați libertatea și independența. Îți oferă stabilitate și siguranță, cel puțin în ceea ce privește partea financiară a vieții tale.
8. Nu toată lumea merită timpul tău. Și aceasta este o lecție pe care a trebuit să o învăț pe calea grea. Mi-a luat mult timp să înțeleg asta. Nu ești prea pretențios sau prea arogant, ci îți prețuiești timpul și alegi cine merită timpul tău și cine nu, și nu este nimic rău în asta.
9. Nu vă angajați în conversații urâte, certuri. Îți vor distruge ziua, mentalitatea, starea de spirit, atmosfera și îți vor toxici sufletul. Uneori, cea mai bună favoare pe care o poți face pentru tine este să nu faci parte din aceste conversații și să te îndepărtezi de ele.
10. Spune mai mult „Nu știu”. Nu e nicio rușine să nu știi. Nu e nicio rușine să începi. Nu trebuie să te simți prost sau în urmă pentru că nu ai încă experiență sau nu știi majoritatea lucrurilor. Acesta este ceva ce pur și simplu nu am înțeles. Am crezut că trebuie să știu totul. Ori de câte ori cineva m-a întrebat dacă știu să fac ceva și nu, mă simțeam ignorant dacă spuneam „nu știu”. Este un lucru foarte normal să nu știu, dar mi-a luat al naibii de mult timp să învăț să normalizez asta pentru mine.

 

Lasă un comentariu