4 alimente care țin loc de medicamente, consumă-le si vei fi mai sănătos

Îndemnul lui Hipocrate, care spunea: „mâncarea să-ţi fie medicament!”, este mai actual că niciodată. Cel mai eficient mod de a-ţi proteja organismul împotriva bolilor este o alimentaţie chibzuită şi echilibrată. Se poate spune despre câteva alimente că au potenţialul de a-ţi salva viaţa, că sunt adevărate medicamente naturale, la care poţi apela fără niciun fel de efecte secundare.
1. Usturoiul. pe numele ştiinţific Allium sativum, usturoiul este o capodoperă a naturii şi este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Recunoscut pentru capacitatea de a preveni şi trata infecţiile bacteriene, dar şi pentru a preveni micozele şi infecţiile virale, usturoriul stimulează fluxul de sânge, reduce nivelul colesterolului, contribuie la eliminarea metalelor grele grele şi a altor otrăvuri din organism. Beneficiile se fac simţite consumând un căţel de usturoi zilnic sau luând suplimente pe bază de usturoi.
2. Mierea de albine. Mierea este în mod cert un medicament natural extrem de eficient, care are capacitatea de a stimula imunitatea şi de a oferi o sursă sănătoasă de energie. Mierea tratează infecţiile bacteriene, calmează şi vindecă durerile de gât, repara tranzitul intestinal şi vindecă infecţiile urinare. Este eficace în tratarea eczemelor, a aftelor, şi calmează multe dintre leziunile pielii. Ca efect general asupra organismului, mierea are efecte antivirale, antifungice, antiinflamatori, antioxidante şi antiseptice, previne şi combate alergiile, iar efectele sunt mai puternice şi mai rapide decât ale oricărui medicament de sinteză.
3. Spirulina. Acesta este un nutrient din algele albastre – verzi, care a fost folosit ca medicament încă de acum câteva sute de ani în urmă. Spirulina este bogată în aminoacizi esenţiali. Spirulina conţine o gamă impresionantă de acizi graşi esenţiali, inclusiv omega – 3, şi vitamine din grupul B, carotenoizi cu efect antioxidant, clorofilă, polizaharide şi alte substanţe unice. Spirulina are un puternic efect detoxifiant, susţine procesul de eliminare al metalelor grele din organism şi este un uimitor energizant. Remarcabil este faptul că spirulina conţine proporţia ideală de proteine, vitamine, minerale şi alte elemente nutritive.
4. Pe lista celor 4 alimente care îţi salvează viaţa se află şi merele. Pe lângă conţinutul ridicat de fibre, care promovează digestia sănătoasă, merele, şi mai ales pielea fructului, sunt foarte bogate în polifenoli, flavonoide, şi combat cele mai grave suferinţe ale omului modern: bolile inflamatorii degenerative şi cancerul. Un măr pe zi este de cele mai multe ori garanţia sănătăţii.

 

Lasă un comentariu