Principala hrană a creierului tău. Elementul de bază fără de care nu funcționează corect

Creierul uman este alcătuit 60% din grăsime, adică acizi grași Omega 3. Țesutul cerebral abundă în acizi grași Omega 3. Materia cenușie este alcătuită și ea din acizi grași Omega 3. Este așadar esențială pentru structura normală și buna funcționare a creierului uman.
Acizii grași Omega 3 facilitează comunicarea dintre celulele creierului. Omega 3 ajută în afecțiuni degenerative, tulburări neurologice în care celulele nervoase sunt deteriorate sau mor.
Un nivel scăzut de Omega 3 duce la îmbătrânirea prematură a creierului, la o funcționare deficitară, este sporit riscul de a dezvolta boli neurologice, boli degenerative ale sistemului nervos central, ca Alzheimer, schizofrenie. Acești acizi grași nu sunt produși de organism, ci trebuie asimilați din alimentație, fie prin suplimente, fie prin alimentele care le conțin.
Cele mai indicate alimente sunt peștele, uleiul de pește și fructele de mare, bogate în acizi grași Omega 3, dar și uleiurile vegetale, cum ar fi cel de semințe de in, de soia.
Semințele de in, de chia și nucile conțin, de asemenea, acizi grași Omega 3. O altă variantă sunt suplimentele, capsulele moi de Omega 3.
Mai mult, se pare că Omega 3 combate depresia.

 

Lasă un comentariu