Top 6 lucruri care ne consumă energia: Cum să nu mai irosim energia pe lucruri inutile

Scapă de lucrurile care îți fură constant energia. Haideți să aflăm ce lucruri ne devastează și ce să facem în privința lor.
1. Supărări
Învățați să îi iertați pe ceilalți și pe voi înșivă. Nimeni nu este perfect în această lume. Iartă și vei simți că energia se întoarce, vei primi putere și dorința de a face ceva extraordinar.
2. Dezordine
Nimic nu este mai stresant decât faptul că lucrurile sunt în dezordine. Fie că este vorba de apartament sau de birou, nu contează. Ai nevoie de toate acele lucruri care nu și-au găsit loc pe raftul tău? S-ar putea să nu te atingi de aceste lucruri de foarte mult timp, și probabil acum este momentul să le aduni într-un container și să le arunci sau să le donezi în scopuri caritabile.
3. Promisiuni nerespectate.
În loc să vă irosiți energia îngrijorându-vă, ați putea pur și simplu să vă cereți scuze și să oferiți o alternativă la promisiunea nerespectată. Acest lucru este mai ușor de înțeles decât să încerci să taci sau să eviți comunicarea. Și te scutește de a te “mânca” pe tine însuți, ceea ce este devastator din punct de vedere mental și emoțional.
4. Comunicarea toxică.
Oamenii care se plâng, “vampirii de energie”, victimele – toți acești oameni nu fac decât să profite de tine și să-ți fure energia. Problemele și temerile lor nu se vor sfârși niciodată. A depune energie în viețile lor la nesfârșit nu le face bine nici lor. Decideți ce este mai important pentru dumneavoastră: să rezolvați problemele altora sau să vă ocupați de propriile afaceri și de propria viață.
5. Să te compari cu ceilalți
Cu toții avem propriile noastre vieți. Iar a te compara cu alții este o sarcină ingrată. Prin urmare, în loc să vă irosiți energia pe comparații, este mai bine să vă ocupați de punerea în aplicare a planurilor dumneavoastră.
6. Să urmezi sfaturile altora
Prietenii și familia vă pot da indicii, recomandări. Dar dacă doriți să vă atingeți propriile obiective și nu să puneți în aplicare dorințele altora, nu ar trebui să urmați ceea ce vi se impune. Gândiți-vă mai întâi la ce vă vor ajuta aceste sfaturi. Și ce se va întâmpla dacă le urmați. Și dacă vă decideți să le folosiți, asigurați-vă că le implementați doar în felul dumneavoastră, adaptându-le la propriile nevoi.

 

Lasă un comentariu