7 semne că ai pe cineva lângă tine care te invidiază

Cât de des ți s-a părut că cineva are invidie față de tine și această invidie otrăvește atât viața ta, cât și viața lui? Sunt 7 semne prin care se poate înțelege dacă este adevărat – și cu cât vei înțelege mai devreme cu atât mai bine …
„Invidioșii aduc nenorocire altora și se torturează pe ei înșiși” – William Penn
1. Laudă falsă
Atunci când cineva te invidiază, aceasta va fi prima persoană care îți va oferi un compliment care sună sincer sau pare să se strecoare cu agresivitate pasivă. Cu toate acestea, vei observa că această persoană va fi prima care își va răsuci ochii în momentul în care părăsești camera.
2. Îți minimalizează succesul
Indiferent ce realizezi sau cât de mult ai muncit pentru asta, oamenii invidioși vor încerca mereu să facă să pară că a fost o întâmplare sau că nu ai muncit destul ca să-ți obții succesul. Motivele pe care le găsesc aceste persoane pot fi nepoliticoase sau condescendente.
3. Își etalează succesul
Cineva care te invidiază, ar putea fi înclinat să-și etaleze succesul mai mult decât merită într-adevăr. Ei ar putea să-și etaleze propriile realizări în timp ce tu le sărbătorești pe ale tale. Aceștia sunt genul de oameni care se logodesc la o nuntă.
4. Te imită
Cineva care te invidiază, în mod alternativ, vrea să fie mai bun decât tine și, de asemenea, să fie ca tine. Aceștia pot imita modul în care vorbești sau modul în care te îmbraci, în scopul de a se simți mai bine. În loc să te superi pentru asta, încearcă să-i încurajezi să meargă pe propriul drum. Când realizează ceva, oferă-le încurajări pozitive. Arată-le că nu trebuie să fie ca tine pentru a arăta minunat și că pot fi propria lor persoană.
5. Sărbătoresc eșecurile tale
Cineva care te invidiază se va simți în mod deosebit foarte bine atunci când faci greșeli, sau când ești mustrat sau corectat la locul de muncă sau la școală. Deși s-ar putea să n-o arate niciodată, adesea se bucură în secret de eșecurile tale. Asumă-ți greșelile cu grație! Poți să le reamintești că greșelile fac parte din viață și din învățare. Dacă nu ești supărat, ei nu primesc bucuria la care se așteptau.
6. Te bârfesc pe la spate
Persoanele invidioase vor găsi întotdeauna o modalitate să vorbească despre tine pe la spatele tău. Nu e distractiv, iar lucrurile pe care le spun pot fi răutăcioase și dureroase. Cel mai bun mod de a trata pe cineva care face acest lucru poate fi doar să-i confrunți direct.
7. Te urăsc
Dacă există cineva care te urăște pentru niciun motiv plauzibil, acesta pur și simplu te invidiază. Această situație este greu de rezolvat, pentru că adesea nu ne place să fim urâți fără nici un motiv. Ai putea simți nevoia de a arăta acestei persoane că ești de fapt foarte simpatic. Dar, s-ar putea să nu fie nimic de făcut. Dacă nu-i poți convinge să te placă, ar fi mai bine să-i scoți din viața ta. Nu ai nevoie de acea negativitate, iar ei se preocupă cel mai mult de faptul că te urăsc fără motiv. Cel mai bun mod pentru a remedia problema este să lași acea persoană să plece.

Confruntarea cu invidia altcuiva poate fi delicată. S-ar putea să simți dorința de a le spune să se oprească. Dar, să ai de-a face cu o persoană invidioasă într-o manieră non-conflictuală și pozitivă este în cele din urmă mai bine atât pentru tine cât și pentru cealaltă persoană. Ei pot simți o mulțime de probleme legate de stima de sine, la care trebuie să lucreze, și dacă se supără, atunci nu vor rezolva sau nu vor face față tendințelor lor invidioase. Atunci când recunoaștem semnele unei persoane invidioase este mai ușor să le identificam și să le manipulăm într-o manieră pozitivă și productivă.

 

Lasă un comentariu