Aveți grijă de oamenii care par puternici! De multe ori aparențele înșală

Oamenii puternici pot fi mult mai vulnerabili decât cei slabi. În timpul unui uragan, o trestie flexibilă se îndoaie și foșnește, iar un copac pur și simplu se rupe și moare pentru totdeauna – așa spun chinezii, iar chinezii știu ce vorbesc.
Oamenii puternici nu sunt responsabili pentru ei înșiși. Și nici măcar pentru cei dragi. Ei sunt responsabili pentru întreaga lume, care a intrat în orbita lor. Pentru că forța atrage – așa spun fizicienii, iar fizicienii știu și ei ce spun.
Oamenii puternici nu sunt deloc mai sănătoși sau mai rezistenți decât toți ceilalți. Ei doar știu sigur că nu au dreptul să leșine și să moară, în timp ce altcineva depinde de ei. În timpul unui atac de cord extensiv, ei sunt capabili să sară în apă, să înoate până la copilul care se îneacă, să-l scoată la uscat, să se asigure că nu mai este în pericol și abia după asta să își piardă cunoștința. Așa spun medicii – iar medicii au văzut mult mai multe minuni în viață, decât fizicienii și chinezii laolaltă.
Mai mult de atât, oamenii puternici sunt foarte singuratici. Și nu pentru că nu tolerează pe nimeni alături de ei. Pur și simplu… Ei doar sunt puternici. Nimănui nu îi vine în cap că și ei pot fi răniți, că îi doare, că le poate fi frică, că se pot simți singuri, că le este trist.
Oamenii puternici umblă pe pământ, tăcuți și singuratici. Nu este întotdeauna ușor cu ei, nu este întotdeauna plăcut, nu este întotdeauna confortabil – dar lângă ei te simți în siguranță. Aceasta este cavaleria care vine întotdeauna în ajutor în ultimul moment.
Aveți grijă de oamenii puternici!

 

Lasă un comentariu