Potrivit oamenilor de știință, dacă aveți 50 de ani sau peste, trebuie să știți aceste lucruri!

Vești bune pentru cei care acum au 40-50-55 de ani: acum bătrânețea începe la vârsta de 75-80 de ani – adică cu 25 de ani mai târziu decât la generația părinților noștri! Până de curând, viața omului era împărțită în trei etape: tinerețea, maturitatea și bătrânețea. Dar acum ”maturitatea” vine după vârsta de 50 de ani și reprezintă o nouă perioadă de viață, care până acum pur și simplu nu a existat.
Ce cunoaștem despre maturitate?
1. Această perioadă durează aproape 30 de ani – de la 50 până la aproximativ 75 de ani.
2. Contrar viziunilor care au existat până acum, respectând abordarea corectă, abilitățile fizice și intelectuale la această vârstă nu scad, dar rămân aceleași ca în tinerețe, iar uneori sunt chiar mai bune!
3. Această perioadă poate fi cea mai confortabilă din viață, deoarece combină sănătatea, posibilitățile și experiența. Potrivit statisticilor moderne, oamenii numesc 65 de ani ca cea mai fericită perioadă din viață.
4. Cei care au acum câte 55-65 de ani – sunt primii din istoria omenirii care trăiesc această perioadă. Până acum această perioadă nu a existat, deoarece bătrânețea începea mult mai devreme.
5. În deceniile următoare, persoanele de 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de vârstă pe pământ.
Foarte rar reflectăm asupra faptului, că viața noastră urmează un program stabilit de către generațiile anterioare. La fel ca și toate cărțile, filmele și manualele din copilărie care au fost scrise de cei din generația anterioară.
Dar generațiile anterioare nu aveau idei și viziuni despre viața după 50 de ani, deoarece această viață nici nu exista pe atunci. Noi am moștenit de la ei programul de viață, în care nu se spune nimic despre viața activă după 50 de ani.
Statistica însă demonstrează că pentru persoanele care acum au 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme decât 80 de ani. Desigur, acest lucru este foarte îmbucurător!
Această generație a primit în dar până la 25 de ani de viață activă! Problema este că nimeni nu ia învățat cum să folosească acest dar. În consecință mulți sunt de acord să îmbătrânească mai devreme, riscând să piardă acești 25-30 de viață, care ar putea fi cei mai buni ani din viața lor (fără exagerare!)
După 50 de ani, vine o perioadă minunată în viață, când aveți timp, sănătate, posibilități, sunteți eliberat de obligații, aveți experiența necesară și un sfert de secol până la bătrânețe!
Nu pierdeți timpul în zadar, de altfel veți regreta!
Dacă aveți 50 de ani, astăzi aveți posibilități nelimitate: hobby-uri noi, bucurii și impresii noi, o carieră nouă, o dragoste nouă și călătorii noi… Iar calitatea noilor impresii va depăși tot ceea ce știați în tinerețe, când nu aveați experiența necesară dar aveați foarte multe obligații.
Viața abia începe si dacă nu crezi asta, rău faci! Dacă tu cinsideri ca viata ta s-a cam sfarsit…e ceva ce te va ingreuna si trage in jos.

 

Lasă un comentariu