7 obiceiuri proaste care te îmbătrânesc mai repede, conform științei

Cu toții avem obiceiuri proaste și, în timp ce unele sunt pur și simplu enervante sau dăunătoare pentru sănătatea ta, altele sunt toate cele de mai sus și îmbătrânești repede. Mulți dintre aceștia majoritatea oamenilor ar putea nici măcar să nu-și dea seama, dar știința arată că îmbătrânesc.
Și, deși nimeni nu rămâne tânăr pentru totdeauna, putem face tot posibilul să facem alegeri bune pentru a îmbătrâni puțin mai încet și a rămâne, de asemenea, sănătoși. În vremurile moderne, mulți dintre noi am fost prinși în stiluri de viață mai rapide și am uitat cum aceste mici obiceiuri ne pot afecta viața într-un mod major. Desigur, majoritatea dintre noi avem obiceiuri proaste, dar a continua să facem alegeri proaste în mod regulat poate fi devastator pe termen lung.
1. Bei prea des.
Băutul ne face să ne deshidratăm și ne aspiră apa din celule. Acest lucru nu numai că provoacă înroșirea feței și umflarea, care ne îmbătrânește mai repede, ci dăunează și ficatului, ceea ce îngreunează organismul să ne digere alimentele.
2. Nu bei suficientă apă.
Pielea sănătoasă conține aproximativ 10-20% apă. Cu toate acestea, atunci când devenim deshidratați, hidratarea noastră ajunge să scadă sub acest număr ne poate face pielea să devină uscată și crăpată. La rândul său, pare mai îmbătrânit și se simte și mai îmbătrânit. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a afla câtă apă să beți în funcție de vârstă și starea dumneavoastră de sănătate, deoarece studiile au descoperit că, cu cât îmbătrânim, cu atât avem nevoie de mai multă apă.
3. Stai prea mult timp la tv.
Dr. Alexis Parcells, M.C. este un chirurg plastician certificat, conform ei, „Privirea în jos la un telefon, tabletă sau computer pentru perioade lungi de timp poate provoca riduri nenaturale, premature, în special în jurul gâtului. În plus, concentrarea poate duce și la o expresie încruntă, care poate adăuga, de asemenea, linii premature în timp. În schimb, puneți dispozitivele la nivelul ochilor când le utilizați. Aceasta include chiar și telefonul mobil și tableta. Luați pauze frecvente și evitați un dispozitiv electronic dacă este posibil (purtați dispozitive de aer pentru un apel în loc să trimiteți mesaje). Ai nevoie de un memento? Așezați o oglindă lângă computer pentru a vi se reaminti să vă schimbați postura și expresia.”
4. Rămâi încordat.
Rămâneți încordați sau stresați, îngrijorarea și retrăirea continuă a momentelor dificile, ne determină să eliberăm cortizol, un hormon de stres. Acest hormon provoacă inflamație, care ne îmbătrânește.
5. Nu folosiți protecție solară.
Soarele ne dăunează pielii, nu există nicio îndoială. Și, în timp ce majoritatea se gândesc să-l poarte doar la soare, ar trebui să-l purtăm și zilnic în crema hidratantă. Altfel, zilnic, suferim leziuni inutile ale pielii care ne îmbătrânesc.
6. Spălarea greșită pe față.
NU, repet, NU folosiți apă fierbinte pentru a vă spăla fața și NU folosiți mișcări puternice pentru a freca un demachiant. Apa fierbinte usucă pielea, iar loviturile dure lasă urme de vârstă pe piele. La rândul său, rutina zilnică de spălare a pielii ar putea să te îmbătrânească, mai degrabă decât să te ajute.
7. A rămâne sedentar.
În timpul pandemiei, mulți dintre noi au devenit cartofi de canapea. Cu toate acestea, acesta este cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea imunității, precum și pentru vârsta generală. Trăirea unui stil de viață sedentar nu este doar oribil pentru riscul general de deces din orice cauză (atacuri de cord, cancer, accident vascular cerebral etc.), ci și ca celulele să înceapă să îmbătrânească mai repede. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts Amherst a constatat că a face cel puțin 7.000 de pași pe zi a fost asociată cu o șansă cu 50-70% mai mică de a muri prematur.

 

Lasă un comentariu