Cele 9 tipuri de inteligență pe care le poate avea cineva. Tu pe care o stăpânești cel mai bine?

Termenul de inteligență nu se limitează doar la strălucirea academică. Este de fapt un stereotip creat de societate; realitatea este că Geniile vin în diferite forme și moduri. Adică, o persoană poate fi inteligentă în a face ceva foarte specific, pe care alții le-ar putea găsi greu de făcut sau de învățat.
Oamenii cred că nu au reușit să aibă rezultate excelente la școală și, prin urmare, nu pot fi numiți inteligenți. Dar psihologul Howard Gardner crede că există mai multe tipuri de inteligență.
Știință referitoare la 9 tipuri de inteligență umană:
Cartea „Theory of Multiple Intelligences” de Gardner ne oferă instrumente pentru a determina punctele forte și punctele slabe ale cuiva. Categorizarea lui a inteligenței este…
1. Muzical-ritmic: capacitatea de a ritma, timbru, înălțime și ton.
2. Vizual-spațial: capacitatea de a gândi în trei dimensiuni. Capacitățile de bază includ imaginația activă, manipularea imaginilor, imaginile mentale, abilitățile artistice și raționamentul spațial.
3. Verbal-lingvistică: capacitatea de a folosi un limbaj complex pentru a transmite semnificații complexe.
4. Logico-matematic: capacitatea de a calcula, lua în considerare propoziții, cuantifica și finaliza operații matematice.
5. Kinestezic corporal: capacitatea de a folosi diverse abilități fizice și de a manipula obiecte și obiecte.
6. Interpersonal: capacitatea de a interacționa bine cu ceilalți, inclusiv verbal și non-verbal.
7. Intrapersonal: capacitatea de a-ți înțelege propriile sentimente și gânduri.
8. Naturalist: capacitatea de a discrimina între viețuitoare.
9. Existențial: capacitatea de a gândi la întrebări profunde despre existența umană.
Inteligența dă putere oamenilor
Cunoașterea punctelor forte ne ajută să ne despărțim de stereotipuri, iar cunoașterea punctelor noastre slabe ne ajută să ne îmbunătățim și să creștem.
Fiecare persoană inteligentă este distinctă.
Ar trebui să încerci să te încadrezi în tipul de profesie pe care îl sprijină inteligența ta. Acest lucru vă va maximiza creșterea și vă va ajuta să trăiți o viață satisfăcătoare. Fiecare individ este diferit și, prin urmare, trebuie să cauți să-ți faci propriul drum înainte

Lasă un comentariu