Cum îți influențează viața luna în care te-ai născut

Ideea că luna în care s-a născut o persoană poate prezice care va fi destinul său a fost un pilon al practicii numerologice și astrologice de mii de ani.
În timp ce un segment mare al populației consideră că există puține dovezi pentru susținerea acestor idei, oamenii de știință și statisticienii cer să fie diferite. S-a sugerat că există ceva adevăr în ideea că luna în care se naște o persoană poate afecta fiecare aspect al vieții sale, de la cariera sa până la personalitatea generală. Iată o scurtă prezentare a ceea ce ar putea însemna acest lucru pentru toată lumea.
Ianuarie.
Potrivit oamenilor de știință, copiii din ianuarie sunt mai susceptibili de a suferi de tulburări precum Alzheimer, boala Crohn și epilepsie. S-a teoretizat că acest lucru se datorează faptului că copiii din ianuarie sunt expuși la lumina soarelui inadecvată în uter și în primele luni de viață, ceea ce ar putea face chimia corpului lor incapabilă să reziste acestor boli debilitante.
Februarie.
Copiii din februarie, conform experților, au șanse mai mari decât oricare alții să crească pentru a avea abilități artistice. Din păcate, ei sunt, de asemenea, mai predispuși la tulburări de somn, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să fie capabili să facă față unui loc de muncă tipic de nouă până la cinci. De asemenea, se spune că sunt mai predispuși să devină incredibil de stresați dacă nu își găsesc un partener cu care să-și petreacă viața. Cu toate acestea, dacă reușesc să găsească o persoană specială, sunt oameni foarte grijulii și tind să fie părinți excelenți.
Martie.
Copiii născuți în martie au mai multe șanse de a face astm decât majoritatea celorlalți oameni. Se presupune că acest lucru se întâmplă deoarece primesc cantități slabe de vitamina D în uter. Această lipsă de vitamina D poate duce și la o dezvoltare slabă la școală. Cu toate acestea, se știe că copiii din martie sunt excepțional de norocoși și tind să cadă în picioare în ciuda acestor dezavantaje.
Aprilie.
Copiii din aprilie sunt mai predispuși la alcoolism decât alți oameni și au demonstrat, de asemenea, o incidență ridicată a autismului, depresiei și tulburărilor afective sezoniere. În ciuda tuturor acestor lucruri, copiii din aprilie sunt cunoscuți a fi creativi, inteligenți și foarte ambițioși și tind să reușească în viață.
Mai.
Potrivit lui Russell Foster de la Universitatea Oxford, bebelușii din mai sunt susceptibili la boli precum diabetul și glaucomul, probabil din cauza lipsei expunerii la soare în timpul sarcinii mamei. Această lipsă de lumină naturală a soarelui duce, de asemenea, la o reducere a IQ-ului pentru majoritatea copiilor din luna mai, pe care ei vor tinde să o compenseze printr-o aderență neobișnuit de ridicată la autoritate și sfințenia căsătoriei.
Iunie.
Copiii din iunie sunt cunoscuți pentru că sunt cei mai inteligenți și de succes adulți. Dintre toate lunile anului, iunie a produs cei mai mulți câștigători ai Premiului Nobel și directori executivi. Cu toate acestea, deoarece nu au fost expuse la lumina adecvată a soarelui în primele luni de gestație, sunt vulnerabile la problemele de vedere mai târziu în viață.
Iulie.
Bebelușii din iulie sunt, de asemenea, cunoscuți pentru capacitatea lor incredibilă de inteligență, dar acest cadou vine cu un dezavantaj – sunt, de asemenea, foarte sensibili și predispuși la vrăji de depresie. Se știe că copiii din iulie suferă adesea de probleme legate de dietă, precum și de alte probleme legate de sănătatea lor mintală.
August.
Copiii din august suferă mult mai mult la școală decât oricare alți copii. Potrivit Institutului pentru Studii Fiscale din Marea Britanie, ei au cu 30% mai multe șanse să fie etichetați ca studenți cu probleme decât cei născuți în septembrie. Se presupune adesea că acest lucru se datorează faptului că sunt cei mai mici copii din clasă, ceea ce îi dezavantajează. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânesc, se dovedesc a fi muncitori din greu și adesea reușesc în calea aleasă.
Septembrie.
Copiii din septembrie tind să fie cei mai mari din clasa lor și, prin urmare, beneficiază de un avantaj unic atunci când vine vorba de a învăța concepte noi. Din acest motiv, acești copii tind să urmeze studii universitare și să intre în cariere profesionale.
Octombrie.
Potrivit unei prezentări la Festivalul Științei de la Cheltenham, bebelușii din octombrie primesc cantitatea optimă de lumină solară în uter și în dezvoltarea timpurie. Aceasta înseamnă că nu suferă la fel de frecvent de tipul de boli asociate cu vitamina D insuficientă și, de asemenea, că trăiesc mai mult decât oricine altcineva. În medie, un copil din octombrie va trăi cu o sută șaizeci de zile mai mult decât o persoană născută primăvara.
Noiembrie.
În 2005, un studiu de cercetare suedez a constatat că copiii din noiembrie erau predispuși la pesimism, probabil pentru că sunt lipsiți de dopamină la scurt timp după naștere, din cauza nivelurilor scăzute de lumină solară în luna nașterii lor. Sondajul a constatat că copiii din noiembrie sunt cel mai puțin probabil să se considere norocoși.
Decembrie.
Copiii din decembrie sunt predispuși să dezvolte astm și alergii. Acest lucru se datorează faptului că se nasc în timpul sezonului de vârf al răcelii și gripei. Contactarea unei boli respiratorii în primele luni de viață poate avea ca rezultat probleme permanente de sănătate care îi pot încânta pe copiii din decembrie. Copiii din decembrie sunt, de asemenea, vulnerabili la probleme de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea bipolară.
Acesta ete un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.

Lasă un comentariu