Iată cum evoluează corpul, mintea și spiritul tău la fiecare 7 ani

Cum evoluează corpul, mintea și spiritul tău la fiecare 7 ani
Nu este un mit, ci mai degrabă un fapt dovedit științific că trupurile și mințile noastre se schimbă la fiecare 7 ani. Cu toții ne schimbăm în fiecare moment, celulele noastre se înlocuiesc și se schimbă.
Potrivit lui Rudolf Steiner și alți oameni de știință, ciclurile de 7 ani sunt extrem de importante pentru medici, profesori, oameni de științe sociale și psihiatri.
Acest lucru se datorează modului în care mintea și corpul tău se schimbă la fiecare 7 ani.
Iată cum evoluează corpul, mintea și spiritul tău la fiecare 7 ani:
0-7 ani: Dezvoltare fizică, emoțională și socială influențată de mediul dumneavoastră imediat
Acesta este începutul vieții, cea mai importantă etapă din viața cuiva.
În această perioadă de timp, suntem mânați de instinctele foametei, de nevoia de iubire, protecție și sprijin, de sentimentul de durere și de impactul asupra mediului.
În timp ce se întâmplă acest lucru, structurile noastre interioare și mentale sunt construite care în anii următori ne permit să simțim, să gândim și să fim conștienți de identitățile noastre ca indivizi.
Învățarea este una dintre activitățile cheie ale acestei perioade.
7-14 ani: Dezvoltare fizică rapidă și autonomie psihologică în creștere
Dezvoltarea fazei anterioare este continuată aici. Ideile, conceptele și asociațiile care au început sunt acum descoperite de copil.
Copilul experimentează o dezvoltare fizică și psihologică. Organele sexuale încep încet să se maturizeze spre pubertate. Timusul scade considerabil în dimensiune, promovând dezvoltarea corectă, greșită și a responsabilității sociale. Dinții adulți înlocuiesc dinții de lapte. Copilul a început să creeze o lume interioară proprie cu propriii lor eroi, vise, fericire, pericole și imaginație. Direcția interesului copilului este, de asemenea, vizibilă în acest moment.
14-21 ani: Dezvoltare emoțională și fizică
Această perioadă este caracterizată de schimbări emoționale și fiziologice puternice odată cu zorii pubertății. Instinctele lor fizice și emoționale sunt capabile să fugă și sunt capabili să se descopere pe ei înșiși în relație cu lumea.
Independența este una dintre forțele motrice cheie ale acestei perioade. Mulți dintre noi experimentăm această dorință de a ne desprinde de acasă. Copilăria noastră dispare, lăsând în urmă cicatrici care ne afectează lumea.
21-28 de ani: rafinament mental și emoțional
În această fază, tânărul adult intră în sfârșit în etapa vieții care este maturitatea, mental și emoțional. Obțineți un sentiment de control asupra emoțiilor voastre în această fază, iar puterile voastre fizice ajung la apogeu odată cu entuziasmul, independența și imprudența voastră.
28-35 de ani: vârf fizic și psihic
Aceasta este faza în care procesul nostru creativ al minții vine în prim-plan. În această fază, fundația ta fizică este la cea mai mare putere și ești plin de ambiții și cunoștințe.Majoritatea oamenilor ating un nivel record în cariera lor sau creează relații de durată, se căsătoresc, au copii și multe altele.
35-42 de ani: etapa „Criza de mijloc”.
O nouă neliniște se simte în funcție de personalitatea și circumstanțele cuiva.
În această fază, o persoană este probabil fie mulțumită de locul în care se află, fie mintea lui este în altă parte, luând în considerare dacă trebuie să facă o schimbare majoră în viață. Carierele, obiceiurile și relațiile noastre sunt evaluate de noi, modificate și schimbate. Putem identifica ceea ce ne face dintre cei care nu.
42-49 ani: Reinventare personală
Aceasta este etapa în care au loc schimbări majore în viața noastră. În această fază, ești așezat, întemeiat și te-ai adaptat să-ți trăiești viața. S-ar putea să fii o mamă, un tată, o persoană căsătorită sau o persoană singură, iar ideea de copii, familie sau muncă devine mai importantă în această perioadă.
49-56 ani: Trezirea spirituală
Ai inspirație, măiestrie și putere în creștere în cariera ta și în viață în general. În această vârstă, suntem la mijlocul vieții și suntem în mare parte fericiți de viața noastră și de locul în care ne aflăm acum.
Odată cu pierderea puterii și a vitalității noastre, privim în interior. Acceptăm schimbările din corpul nostru. Pentru cei care nu și-au dat seama cine sunt și care este scopul lor în viață, această vârstă este epoca depresiei extreme.
56-63 de ani: O înțelegere mai profundă a vieții
Intuiția și cunoștințele tale în acest moment sunt foarte puternice pe măsură ce ieși în conștiință și simțul tău de conexiune cu lumea este la cote maxime. Aceasta este epoca acceptării păcii interioare și a liniștii în viață. Există o schimbare mare în adaptarea la corpurile noastre îmbătrânite, la relațiile noastre și la percepțiile noastre în schimbare asupra lumii din jurul nostru.
63-70 de ani: Un confort în creștere cu viața
Acești ani oferă o binecuvântare, har și o oportunitate pentru tine și pentru ceilalți.
În această perioadă, începem să avem o înțelegere mai profundă a noastră odată cu scăderea nevoilor din lumea noastră externă. Tindem să vedem cea mai bună parte a lucrurilor și să devenim conștienți de moarte. În acest timp se practică detașarea.
70-77 de ani: Maturizarea în adevăratul sens
Acești ani oferă mai multă intuiție, acceptare și înțelepciune în viață. Ești mai conectat la tine și la lume decât în ciclurile anterioare. Te poți maturiza oricând, dar aceasta este perioada în care te poți conecta cel mai mult la sinele interior. Dragostea necondiționată crește mult și se începe să accepte într-o manieră mai mare.
77-84 ani în sus: Etapa transmiterii cunoștințelor
Din acești ani și încolo, oamenii vor apela la tine pentru înțelepciunea, viziunea și cuvintele intuitive pe termen lung. Până în acest moment, un nou sine s-a dezvoltat deja. A ieșit din experiențele de viață deja trăite. Percepțiile s-au lărgit și omul trăiește viața într-un mod diferit.

Lasă un comentariu