Așteptările dezamăgesc. Dezamăgirile rănesc. Rănile dor. Cum să nu mai așteptăm nimic de la nimeni

“Odată ce ai devenit adult, este necesar să înțelegi că nimeni nu îți datorează nimic. Nici părinții, nici partenerul de cuplu, nici societatea.
Nimeni nu îți datorează nimic.
Nimeni nu trebuie să fie într-un fel sau altul ca să-ți facă ție pe plac.
Nimeni nu are responsabilitatea de a te face pe tine fericit.
Nimeni nu trebuie să se schimbe ca să corespundă așteptărilor tale.
Asumă-ți toate „dezamăgirile” tale pentru că atunci când te simți dezamăgit înseamnă că tu ai construit în mintea ta niște proiecții, niște așteptări sau niște iluzii pe care realitatea nu a vrut să ți le satisfacă. Dezamăgirea este doar problema ta deoarece fie ai negat realitatea, fie ai crezut că ești atât de omnipotent încât poți să o schimbi, fie ai fost naiv și ai ales să crezi vorbele și nu faptele cuiva, ai permis să te lași amăgit, fie ai încercat să îți impui așteptările egoiste asupra cuiva.
Dacă ai investit în cineva cu scopul de a-l face să se simtă dator să îți ofere ceva la schimb, iar acesta nu a făcut ceea ce voiai tu, asumă-ți pierderea, învață lecția și mergi mai departe. Ca tendința generală, nu vei simți că sacrificiile și compromisurile pe care le faci sunt recompensate la valoarea pe care tu le-o dai.
Asumă-ți tot ceea ce faci sau nu faci.
Asumă-ți și fii conștient de așteptările și proiecțiile tale, mai ales atunci când ele sunt în dezacord cu realitatea pe care o vezi.
Asumă-ți iluziile și amăgirile tale.
Când conștientizezi că nimeni nu îți este dator cu nimic, că tu ai dat pentru că așa ai ales, că nu poți schimbă pe nimeni împotriva voinței sale și, mai ales, că realitatea nu trebuie să fie așa cum te aștepți tu, te vei scuti de multe dezamăgiri și suferințe. În plus, vei învăța să dai atât cât simți că poți să o faci din surplusul tău și, cel mai important, vei rămâne mereu ancorat în realitatea cea adevărată și nu în amăgirile și iluziile tale.”

Lasă un comentariu