Rețeta nefericirii sau 10 comportamente care sigur îți vor asigura nefericirea

Iata o lista de cateva comportamente si atitudini care iti vor garanta nefericirea.
1. Fii nemultumit de tot ceea ce te inconjoara.
Oameni, situatii, locuri si mereu cauta partea cea mai urata a acestora. Daca te plangi constant si vehement de toti oamenii din jur, in cele din urma acestia te vor ocoli si se stie (asa arata studiile), ca izolarea si singuratatea contribuie la starea de nefericire.
2. Fii nesuferit si suparacios din cele mai stupide motive.
Daca te asiguri ca esti o prezenta apasatoare, care nu are nimic bun de spus si care explodeaza din cele mai minore motive, cu siguranta vei fi cu capsa pusa mereu, iar acest lucru iti va asigura o doza constanta de nefericire. Eventual spune si cateva cuvinte urate la nervi ca apoi sa beneficiezi de sentimente de vinovatie si dispret de sine. Acestea sunt excelente pentru nefericire.
3. Repeta-ti de cateva ori pe zi ca destinul este nedrept si viata grea.
Daca cumva din cine stie ce motive neintelese ai un gand pozitiv neaga-l repetand cat de urata este viata, cat de greu totul, cum tu esti la mila unui destin nedrept, a unor guvernanti corupti, victima tarii in care te-ai nascut.
4. Toti ceilalti sunt mai buni si mai frumosi decat tine.
Toti oamenii, dar toti, fara exceptie, sunt mai frumosi, mai destepti, mai norocosi decat tine. Toti sunt slabi de la natura, toti primesc mosteniri sau castiga la loto, toti vin din familii bogate, toti au masini si case mai mari, toti au o viata mai buna decat vei avea tu vreodata. O stima de sine scazuta si lipsa de apreciere fata de propria persoana vor contribui considerabil la starea ta de nefericire.
5. Esti foarte bolnav.
La cea mai mica raceala autosugestioneaza-te ca ai pneumonie, daca iti cade un fir de par spune-ti ca iti vor cadea toate, daca te doare in capul pieptului, faci infarct. Daca te doare capul ai putea avea o tumora si tot asa. Durerea exagerata si posibilitatea unei boli foarte grave iti vor asigura nefericirea cu siguranta.
6. Nimeni nu te iubeste si apreciaza, plus ca esti singur-singurel pe lume.
Si sa nu uiti ca nici nu te va iubi nimeni niciodata. Tu stii, tu poti prevedea viitorul si ai certitudinea ca nimeni niciodata nu te va iubi. Daca din intamplare cineva incearca sa se apropie de tine comporta-te foarte urat, fa scene, vorbeste urat, fii gelos si dependent, nu ii da nici un milimetru de spatiu personal, ca sa te asiguri ca nu te va iubi nimeni niciodata. Starea ta de nefericire va fi una extrem de puternica daca te comporti astfel.
7. Nu fa nimic care ar putea sa contribuie la dezvoltarea ta.
Nu invata lucruri noi, nu fa plimbari placute in parc, nu citi o carte, nu te uita la un film bun, nu te bucura de tine si de cei din jur, nu iti consolida persoana, stima de sine si increderea in propriile forte, caci toate aceste lucruri iti vor pune in grav pericol starea atat de ravnita de nefericire. Inactivitatea si ruminatia sunt calea de urmat daca vrei sa fii peste poate de nefericit.
8. Fa acelasi lucru si asteapta alte rezultate.
Daca te-ai ingrasat mancand fast-food, mananca in continuare si simte-te complexata ca esti bine legata. Toate celelalte persoane mananca o gramada si sunt foarte slabe, doar tu trebuie sa muncesti, dar nu fa asta. Mananca in continuare ce ai chef si sufera ca nu arati asa cum ai dori. La fel in orice alt capitol din viata ta. Vrei un job mai bun? Nu il cauta si uraste fiecare zi. Vrei sa stii mai multe? Nu invata nimic si submineaza-ti constant stima de sine. Nu fa nimic din ceea ce iti place si spera ca poate intr-o zi viata ta va fi altfel fara ca tu sa contribui la ea cu nimic. Oricum destinul e de vina.
9. Nu ai grija de tine si nu te iubi.
Cand iubesti pe cineva ii vrei binele, in consecinta nu te iubi. Nu ai grija de tine, nu simti compasiune pentru tine, nu te inveli cand iti este frig, imbraca-te subtire cand afara este vant si ploaie, nu te simti bine legat de nici un aspect al propriei persoane, nu spune niciodata ce iti doresti si evita sa ai vreo opinie despre ceva. Dispretuieste-te cu pasiune si abuzeaza-te permanent. Astfel sigur vei fi extrem de nefericit.
10. Asteapta perfectiunea de la tine in tot ce faci.
In orice faci ai asteptari de rezultate perfecte si rapide, daca acest lucru nu se intampla fii nefericit, perfect de nefericit. Daca nu ai intrat primul la ceva, inseamna ca acel lucru nu conteaza si nu trebuie sa ai nici un fel de satisfactie sau multumire de sine. Daca nu esti cel mai bun la o anumita activitate, nu are sens sa o faci oricat de multa placere ti-ar aduce. Tu trebuie sa fii perfect si cand nu esti perfect fii extrem de nefericit, caci orice existenta care nu este perfecta este musai sa fie nefericita.
Daca urmati acesti 10 pasi cu siguranta veti fi foarte nefericiti si nu uitati: Practica duce la perfectiune., asa ca exersati zi de zi, de mai multe ori pe zi si veti avea o viata atat de nefericita pe cat va doriti.

Lasă un comentariu