„Respectul este unul dintre cele mai mari daruri pe care le poți oferi cuiva.” Iată 6 lucruri prin care recunoști un om respectuos

Fără îndoială, respectul este unul dintre cele mai importante ingrediente ale oricărei relații. Poate părea o afirmație atât de idealistă să spunem, dar putem trăi în pace cu ceilalți doar dacă învățăm să-i respectăm în ciuda diferențelor tale de cultură, rasă, religie și chiar abilități. Poate fi atât de ușor să spui asta, dar după cum probabil știi acum, acest lucru este foarte greu de făcut. Pentru a respecta oamenii care nu împărtășesc aceleași valori pe care le avem noi, ni se cere să facem compromisuri. Acest lucru înseamnă adesea că trebuie să priviți dincolo de greșelile altora și să nu luați în considerare convingerile tale care se confruntă cu acestea. Pe scurt, respectul înseamnă să alegi să vezi binele în alți oameni și să le apreciezi talentele, abilitățile și ceea ce pot contribui.
1. Ascultă.
Știi acel sentiment pe care îl ai când spui o poveste și simți că cealaltă persoană nu este atât de interesată? Asta pentru că persoana respectivă nu te asculta. Ceea ce nu am reușit să realizăm ca adulți este că ascultarea este cu adevărat pasul mai important în comunicare. Este într-adevăr la fel ca profesorii noștri obișnuiau să spună: „Dacă cineva vorbește, ascultă”. Când îi ascultăm pe alții, îi facem să simtă că suntem interesați de ideile lor. Așadar, dă-i timp prietenei tale să-și împărtășească povestea. Ascultă-o și, pe măsură ce mergi, vei vedea că doar prin ascultare putem înțelege cu adevărat o persoană.
2. Spune „Mulțumesc!”.
Spune multumesc. Chiar dacă este doar pentru că un străin ți-a ținut ușa. Cu atât mai mult dacă părinții tăi ți-au făcut un cadou sau dacă soția ta și-a făcut timp să gătească preparatul tău preferat pentru cină. Spune mulțumesc!” și anunță-le că eforturile lor sunt apreciate. Este atât de ușor să uiți asta uneori, dar doar imaginează-ți fericirea pe care o vor simți când vor auzi acele două cuvinte prețioase de la tine. A mulțumi oamenilor nu înseamnă doar a exprima recunoștință. De asemenea, este să le arăți oamenilor că îi respecți și că eforturile lor nu au fost risipite pentru a face ceva pentru tine.
3. Este amabil.
Așa cum spune maxima veche de secole, „Tratează-i pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tratat.” Deci, fii cuminte. Cu toate acestea, nu o faceți doar pentru că vă așteptați ca și alții să fie drăguți cu dvs. Fă-o pentru că știi că cealaltă persoană este cineva care merită asta.
4. Este atent la timpul altora.
Dacă ți-ai făcut planuri să te întâlnești cu prietenii la ora 8 seara, fii acolo chiar înainte ca acea lungă a ceasului să întâlnească numărul 12. A fi atent la timpul altor oameni este o calitate foarte subestimată. Oamenii au apreciat când te prezinți la timp — în timpul întâlnirilor, meselor și mai ales evenimentelor speciale. Timpul este resursa noastră cea mai valoroasă ca oameni. Nu vine în cantități infinite, așa că asigurați-vă că nu pierdeți timpul altor oameni pur și simplu fiind atenți.
5. Este politicos.
A fi politicos este gratuit și rareori duce la lucruri rele. Alternativa este să fii nepoliticos, ceea ce este direct opus obiectivului tău de a fi mai respectuos. Aflați ce fraze și gesturi comunică respect față de ceilalți. De exemplu, spui „Te rog” când ai nevoie de ceva și spui „Îmi pare rău”, dacă ai greșit din greșeală. Nu arăți cu degetul către nicio persoană pentru că nu este niciodată considerat politicos. Cheia aici este să exersați acest lucru indiferent unde vă aflați, cu cine sunteți sau cu cine vă întâlniți.
6. ESte sincer.
A fi sincer cu privire la felul în care te simți va fi foarte apreciat de orice persoană din viața ta. Dacă respecți o persoană, știi că merită adevărul și nimic mai puțin decât el. Minciuna nu a dus niciodată la nimic bun, așa că renunțați la acea atitudine. Cu toate acestea, există o linie fină între onestitate și lipsă de tact.
acesta este un material tardus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne urmariti.

Lasă un comentariu