Folosește regula celor 2 minute. Îți va schimba viața complet

Creierul nostru stă foarte prost în luarea deciziilor, deoarece implică realizarea unor schimbări.
De câte ori te-ai simțit supărat pentru că ai uitat ceva sau pentru că nu ai terminat ceva care ar dura puțin timp și care a avut ulterior consecințe mari și de lungă durată? Unul dintre autorii popularului site web Quora, a împărtășit cititorilor regula sa de 2 minute care a adus ordine în viața lui. Iată ce a scris el:
„Dacă durează mai puțin de 2 minute, atunci fă-o acum.”
Mintea noastră este foarte proastă în luarea deciziilor, deoarece acestea sugerează schimbări. Instinctele noastre funcționează într-un fel pentru a evita schimbările. Regula celor 2 minute este grozavă, deoarece înlătură procesul de luare a deciziilor din calea noastră și inițiază începutul a ceva pe care îl vei amâna până la eternitate.
Iată cum ne ajută regula celor 2 minute:
1. Mormanul de vase murdare a dispărut. Spălarea vaselor imediat după ce ați terminat masa durează mai puțin de 2 minute.
2. Camera este ordonată. Când te întorci de la serviciu, ai nevoie doar de aproximativ jumătate de minut pentru a-ți schimba hainele și a le pune în garderobă. Aceste mici detalii vor aduce modificări incredibile ale aspectului apartamentului tău.
3. Răspundeți rapid la e-mailurile dvs. De câte ori ați fost în situația de a pierde atât de mult timp ca răspuns la toate e-mailurile îngrămădite? Trimiteți răspunsul imediat după ce ați primit e-mailul. Îți va face viața mult mai ușoară.
4. Au sosit facturile de luna aceasta? Nu vă panicați. Plătiți-le imediat. Este ușor acum. Nici măcar nu trebuie să vă părăsiți casa; poți plăti oricând online. Evitați avertismentele finale și deconectarea de la rețea.
5. Faceți o rezervare – chiar acum.
Viața este mult mai simplă atunci când nu ai o listă lungă de treburi și lucruri mici de făcut. Faceți-vă programul să funcționeze, nu întârziați și nu intrați în panică și nu vă stresați din cauza lucrurilor care v-ar lua mai puțin de două minute să le faceți.

 

Lasă un comentariu