Răul pe care îl faci, rămâne cu tine. O pildă înțeleaptă care îți va demonstra acest lucru

O femeie care cocea pâinici, pentru membrii familiei sale, făcea mereu una, în plus, pentru un om sărac.
În fiecare zi, un cerșetor venea și lua pâinica. Nu îi mulțumea niciodată, însă îi spunea așa “Răul pe care îl faci, va rămâne cu tine, binele pe care îl faci, ți se va întoarce!”
Acest lucru se întâmpla, cu fiecare zi care trecea, dar, într-o zi, femeia s-a simțit jignită să nu audă ici măcar un cuvânt de recunoștință, așa că își zise:
“În fiecare zi, acest cerșetor spune aceeași placă, voi scăpa de el, pentru totdeauna.”
A pus otravă în pâinica pe care o pregătea pentru el.
Totuși, când a vrut să i-o dea, îi tremurau mâinile și începuse deja să regrete.
“Ce fac?” și aruncă imediat pâinica pe foc, prepară una proaspătă și i-o dărui cerșetorului, acesta recompensând-o cu aceleași cuvinte: “Răul pe care îl faci, va rămâne cu tine, binele pe care îl faci, ți se va întoarce!”
Cerșetorul merse mai departe, fără să știe prin ce ar fi putut trece.
De fiecare dată când îi dădea cerșetorului, pâinica, spunea câte o rugăciune în numele fiului său, plecat să facă avere, departe de ea. Timp de luni bune, ea nu a aflat nicio veste de la copilul ei.
Totuși, într-o seară, a auzit bătând la ușă și a fost surprinsă să își vadă fiul stând pe prag. Era foarte slab și înfometat. Flămânzise săptămâni la rândul.
Când și-a văzut mama, a spus “Mamă, este un miracol că sunt aici. La câțiva kilometri distanță, mi-a fost atât de rău, încât am leșinat. Puteam să rămân acolo, însă un cerșetor care trecea pe lângă mine, mi-a dat să mănânc pâinică și mi-a spus așa: “Asta este mâncarea mea pe o zi, mi-o dăruiește o femeie, dar azi ți-o dau ție cu drag, tu ai mai multă nevoie de ea, decât am eu!”
Auzind aceste cuvinte, femeia s-a îngălbenit la față și și-a amintit ce voia să îi facă cerșetorului!
Atunci a înțeles cu adevărat însemnătatea cuvintelor “Răul pe care îl faci, va rămâne cu tine, binele pe care îl faci, ți se va întoarce!”
Fă bine și nu te opri niciodată!

 

Lasă un comentariu