5 lecții pe care le poți învăța de la un copac

Ralph Waldo Emerson a spus: „Adoptă ritmul naturii: secretul ei este răbdarea.”
Am avea foarte mult de câștigat dacă am acorda timp lecțiilor pe care chiar un singur copac le poate oferi. Putem învăța atât de multe din modul în care reacționează, se conformează și merge mai departe. Aproape fiecare parte din el poate fi legată de natura umană și putem deveni și mai minunați atunci când permitem elementelor uimitoare din lumea noastră să ne ghideze în această călătorie a vieții.
Aici se află 5 lecții pe care le poți învăța de la un copac:
1. Schimbarea e inevitabilă
Fiecare sezon aduce cu sine minunate elemente mistice. Primăvara și vara ne încurajează să ieșim afară, în natură, și ne fac să ne simțim plini de speranță, reîncărcându-ne totodată bateriile. Toamna ne face să ne simțim din nou copii, cu ceaiuri fierbinți, dorința de a citi și a sta înăuntru. Iarna ne forțează să ne orientăm către interior, să ne analizăm și să ne reconectăm cu sentimentele, trăirile și gândurile proprii. Fiecare anotimp are propriul său farmec.
Noi rezistăm schimbărilor, trecând prin fel și fel de cicluri nesfârșite, cu urcușuri și coborâșuri. Transformarea este parte din noi, din fiecare.
Râurile curg indiferent de ploaie sau soare, iar copacii sunt rezistenți, se balansează cu vântul, se apleacă cu furtunile și continuă să înflorească în mediul lor.
2. Chiar și cel mai puternic copac în cele din urmă va cădea
Dacă un copac în vârstă de sute de ani poate cădea, ce te face pe tine să crezi că ești invincibil? Curiozitatea este singurul lucru invincibil în natură. Percepția noastră despre forță și rezistență este uneori excesiv de ridicolă.
Nu ești un stâlp de ciment. Ești adânc înrădăcinat în credințele și obiceiurile tale. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâi constant. Poți alege să spui „nu” atunci când lucrurile devin dificile. Întotdeauna poți cere ajutor când simți că ai nevoie. Nu trebuie să dovedești nimănui nimic. Vulnerabilitatea nu e o slăbiciune.
3. Nu cere permisiunea să te prăbușești
Un copac nu cere celorlalți copaci timp sau spațiu să se prăbușească, ci o face pur și simplu.
Când simți că e momentul să te prăbușești, fă-o, pentru că face parte din viață. Am fost condiționați să așteptăm cu atenție ca alții să ne dea acceptul să plângem, să ne enervăm sau să arătăm orice fel de eliberare emoțională. Ești responsabil doar pentru emoțiile tale. Nu te poți aștepta ca ceilalți să înțeleagă prin ce treci. Nu te lăsa doborât doar din cauza asta! Prăbușește-te, eliberează-te de emoțiile negative, iar apoi ridică-te și trăiește din nou viața, cu toate frumusețile și urâțeniile ei!
4. Totul este trecător
Cu toții trecem prin anotimpuri, la fel ca natura, dar uneori suntem prea duri cu noi înșine. Nu ne dăm voie să greșim, să ne împiedicăm. Pe măsură ce vărsăm bagajul emoțional, nu ne permitem să ne reîncărcăm și să ne reînnoim. Ascultă vântul, închide ochii și permite sunetului naturii să-ți dicteze respirația!
5. Toate la timpul lor
Fiecare frunză știe când să cadă. Fiecare sămânță care atinge pământul are o legătură aparte cu el pentru a crește. Nu există coincidențe în viață. O poți numi intervenție divină, sincronicitate, serendipitate sau destin. Există ceva mai mare acolo care ne mișcă. Universul funcționează întotdeauna în favoarea noastră. Mediul cunoaște secretele de a permite și accepta.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

Lasă un comentariu