Rădăcina tuturor bolilor nu este mâncarea sau moștenirea genetică. Ce ne îmbolnăvește cel mai rău

Chiar și în China antică, medicii știau că emoțiile aveau un impact puternic asupra corpului uman. Potrivit medicinei chineze, cauza de bază a tuturor bolilor sunt emoțiile, iar fiecare organ are propriile sale. Plămânii sunt asociați cu tristețea, ficatul cu mânia, rinichii cu frica, stomacul cu grijile și așa mai departe.
Fiecare organ are un „gust” diferit. Plămânilor le place picant și iute, ficatului acru, splina iubește dulcele, iar rinichii sărat. Organele au propria lor cale energetică, spun medicii chinezi.
Energia se numește chi și este codependentă de sânge, așa că medicii chinezi spun că sângele este mama energiei, iar energia este stăpânul sângelui.
Rinichii sunt unul dintre cele mai importante organe conform medicinei chineze, deoarece reprezintă baza yin și yang și sunt unul dintre cei mai importanți centri energetici ai corpului nostru. Sunt legate de sistemul osos, de auz și de frici. Prin tratarea rinichilor, afectezi toate aceste sisteme.
Ficatul este legat de sânge, filtrează sângele și este de obicei tratat în cazurile de tulburări ale ciclului menstrual la femei. Unele dintre simptomele disfuncției hepatice apar sub formă de mâncărime, dureri de cap și amețeli. Una dintre cele mai importante funcții ale ficatului este aceea de a asigura fluxul continuu de energie prin corpul nostru, dar menține și fluxul gândurilor noastre. Dacă ficatul funcționează corect, nu ar trebui să existe stres sau presiune. Oamenii cu un ficat sănătos sunt calmi, iau decizii cu ușurință și fac lideri buni.
Primele semne ale disarmoniei hepatice sunt legate de furie, iritabilitate, încăpățânare, anxietate, amărăciune, violență… Dacă aceste emoții nu sunt exprimate și canalizate, atunci ele pot duce la depresie sau la schimbări frecvente de dispoziție.
Cum și de ce au loc căderile emoționale
Emoțiile sunt capabile să provoace diferite boli chiar și la oamenii puternici. Trebuie doar să lovească cel mai sensibil punct din corp și să provoace disfuncții. Ceea ce se întâmplă în continuare numim boli psihosomatice sau „boli sufletești”.
Nu putem evita întotdeauna situațiile stresante; suntem forțați să le facem față și să încercăm să le depășim. Oamenii folosesc diferite strategii pentru a face față stresului.
Când o persoană evaluează că poate controla cu succes situația, el sau ea folosește strategii active, orientate spre rezolvarea problemelor. În caz contrar, oamenii apelează la strategii de coping orientate spre emoții, care ajută la reducerea experienței stresante.
Cel mai rău lucru pe care l-am putea face pentru sănătatea noastră este să evităm confruntarea, care, pe termen lung, crește nivelul de stres și accelerează dezvoltarea bolii. Bolile psihosomatice pot fi definite ca boli induse de stres, cu leziuni permanente ale sistemelor și organelor corpului.

Lasă un comentariu