10 semne că ești o femeie sensibilă și ușor de rănit

A fi o persoană extrem de sensibilă nu este o tulburare, o defecțiune sau un mod de a fi dramatic. În schimb, este o trăsătură cu care se nasc oamenii. Înțelegerea semnelor unei persoane extrem de sensibile te poate ajuta să identifici dacă te întâlnești cu o femeie sensibilă. Vă poate ajuta să vă înțelegeți partenerul și să faceți mișcări pozitive în relația voastră atunci când cunoașteți trăsăturile.
Nu poți recunoaște întotdeauna o persoană extrem de sensibilă (HSP) până când nu o cunoști mai bine. Este un temperament care nu este la fel de evident ca caracteristicile fizice. A fi o persoană extrem de sensibilă afectează toate domeniile vieții, inclusiv următoarele:
1 – O femeie sensibilă tinde să devină rănită emoțional cu ușurință
Femeile sensibile sunt ușor rănite de cuvintele și acțiunile oamenilor din viața lor. Uneori, cealaltă persoană nu vrea să o rănească, dar o afectează negativ în orice caz. Ea răspunde cel mai bine oamenilor care sunt empatici și amabili.
2 – Ea este ușor copleșită
O femeie sensibilă va fi copleșită de lucruri care nu-i deranjează întotdeauna pe ceilalți. Gândurile, sentimentele, comportamentele și percepțiile ei duc la supraexcitare. A fi copleșiți atât de ușor îi face să se îngrijoreze mai des.
3 – O femeie sensibilă este altruistă
O femeie sensibilă va renunța adesea la totul pentru a ajuta pe altcineva. Ea va dori să ajute oamenii fizic și emoțional pentru că îi place ca toată lumea să fie fericită și să se simtă bine. Un HSP pune adesea pe alții înaintea lor, sacrificându-se ori de câte ori este necesar.
4 – Starea ei emoțională se schimbă în funcție de cei din jurul lor
Când o femeie sensibilă este în preajma altora, ea s-ar putea schimba starea ei emoțională pentru a se potrivi cu a lor. Schimbarea stării ei emoționale înseamnă că se pricepe să-i consoleze pe alții și să-i ajute să treacă prin problemele lor. Ea înțelege prin ce trec oamenii, chiar dacă ea nu a trecut personal niciodată prin asta.
5 – Ea disprețuiește violența sau cruzimea
Oamenilor foarte sensibili nu le place să vadă sau măcar să audă despre violență. Poate fi neliniștitor și îi poate copleși rapid. De obicei, nu pot viziona filme sau emisiuni înfricoșătoare, sângeroase sau violente. Chiar și știrile despre violență sau cruzime le pot declanșa. Uneori îi afectează atât de mult încât se îmbolnăvesc fizic.
6 – O femeie sensibilă simte lucrurile profund
O femeie sensibilă simte adesea lucrurile atât de profund încât îi poți vedea emoțiile în ochii ei. S-ar putea să plângă din cauza lucrurilor pe care nu le poate controla, cum ar fi copiii care mor de foame pe cealaltă parte. Uneori, chiar și un apus frumos o va face să plângă.
7 – Îi iubește profund pe alții
Așa cum o femeie sensibilă simte profund, ea iubește profund. Ea știe să aibă grijă de oamenii pe care îi iubește și este de acord să fie vulnerabilă în preajma lor. O persoană sensibilă își poate exprima cu ușurință dragostea și te va lăsa să o vezi așa cum este.
8 – Ea se retrage uneori, iar oamenii cred că este timidă
Oamenilor sensibili le place adesea să petreacă timp singuri, iar oamenii ar putea crede că sunt timizi. Când partenerul tău are nevoie de mult timp pentru a fi singur, s-ar putea să fii cu o femeie sensibilă. Probabil că are nevoie de timp pentru a-și scădea nivelul de stimulare și pentru a-și ușura simțurile.
9 – O femeie sensibilă se gândește prea mult
Gândesc prea mult pentru a nu răni oamenii la care țin. Un alt motiv pentru care o fac este să spună și să facă lucruri raționale pe care nu le vor regreta mai târziu.
10 – Nu-i place presiunea timpului
Presiunea timpului deranjează o persoană sensibilă. S-ar putea să devină anxioși în timpul testelor cronometrate, chiar și atunci când cunosc bine informațiile. De asemenea, ei se vor ridica atunci când trebuie să termine un proiect înainte de o anumită oră. S-ar putea să știi că ești cu o femeie sensibilă dacă ea nu poate funcționa bine sub presiunea timpului.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

Lasă un comentariu