6 tipuri de oameni, cărora le place să facă pe victima! Iată cum să le faci față

Confruntarea cu cei care joacă rolul victimei poate fi obositoare. Cine sunt acești oameni? Este greu să vorbim despre mentalitatea victimelor, deoarece mulți oameni nu au nicio idee că o adoptă. Poate fi supărător atunci când află acest adevăr.
Iată câteva tipuri de persoane care tind să utilizeze rolul de victimă:
1. Egoistul
Cel care acționează într-o manieră egoistă folosește strategia victimei. Din păcate, atunci când este vorba de a alege ceva pentru binele altuia se va gândi de zece ori, înainte de a ajuta.
2. Controlul persoanelor
Unii oameni trebuie să aibă control absolut, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Ei se folosesc de milă pentru a se asigura că lucrurile merg bine în calea lor. Ei doresc să controleze rezultatul vieții lor și să îi controleze pe oamenii din viața lor, de asemenea. Dacă nu îi pot controla pe alții, se vor întoarce la rolul victimei.
3. Oamenii paraziți
Poți deveni o persoană parazită, când încerci să-ți construiești stima de sine, pe decăderea altora. Dacă nu ești tu această persoană, dar ai în preajma ta un tip de om parazit, când l-ai prins cu minciuna, va face din nou pe victima.
4. Cei care se tem de furie
Am observat că mulți oameni folosesc jocul de-a victima, din cauza incapacității de a se ocupa în mod corespunzător de furia lor. În unele cazuri, se tem de consecințele furiei lor sau poate că au experimentat situații în care și-au pierdut controlul și urăsc acest sentiment.
5. Bolnavii mintali
Persoanele care suferă de boli mintale vor juca de multe ori rolul victimei. De cele mai multe ori, se datorează copleșirii simptomelor bolii.
Nu, nu ar trebui niciodată să fim prea duri cu oamenii bolnavi mintal, dar toată lumea trebuie să-și asume o anumită responsabilitate, la un moment dat, mai ales atunci când acea persoană înțelege ce trebuie să facă.
6. Supraviețuitorii traumelor
Deși este normal să te simți victima unei traume, nu e normal să fii o victimă pentru totdeauna. Trebuie să îi reamintești acelei persoane că traumele și vindecarea îl fac supraviețuitor și nuvictimă.

 

Lasă un comentariu