Studiile atestă că insomnia îmbolnavește inima. Ce să faci ca să dormi mai bine

O pereche de studii publicate săptămâna aceasta la o conferință de cardiologie importantă a constatat că, în timp ce insomnia poate crește riscul de a avea un atac de cord, obiceiurile consistente de somn de înaltă calitate ar putea adăuga ani la viață.
Persoanele cu insomnie au cu 69% mai multe șanse de a avea un atac de cord, comparativ cu cei care nu au tulburarea de somn, potrivit unei noi analize a cercetărilor anterioare prezentate vineri la conferința anuală a Colegiului American de Cardiologie.
Ce se întâmplă când nu dormi suficient? Iată ce face inimii tale.
Persoanele cu somn de cea mai bună calitate au trăit mai mult, potrivit studiului: 4,7 ani suplimentari pentru bărbați și 2,4 ani, pentru femei.
Stresul este adesea rădăcina unor crize scurte de insomnie, a spus Patel. La unii oameni, acel stres pe termen scurt „prinde o viață proprie”, a remarcat el. „Atunci, a nu dormi devine noul stres. Cu cât îți faci mai multe griji pentru asta, cu atât adormi mai greu. Sunt puțin îngrijorat că acest studiu ar putea agrava insomnia pentru unii oameni care se vor îngrijora că, dacă nu pot dormi mai mult, vor avea un atac de cord.”
Cum să îmbunătățești somnul
1. Asigurați-vă că mediul dormitorului este confortabil și destul de întunecat.
2. Evitați orice substanțe chimice care vă vor stimula creierul. Cofeina trebuie evitată cu cel puțin opt ore înainte de culcare. De asemenea, trebuie evitate nicotina și produsele din tutun. „În schimb, vrei să găsești lucruri care să te ajute să te relaxezi”, a spus Patel.
3. Evitați să vă uitați la un ceas. „Văzând cât este ceasul, oamenii sunt și mai stresați că nu dorm”, a spus Patel. „Vrem ca oamenii să facă lucruri care distrag atenția creierului și poate chiar îi fac să se plictisească oarecum.”
4. Citiți o carte sau jucați un joc scurt pe computer. Tricotarea sau ascultarea muzicii poate ajuta la trecerea mai usoara in faza de somn.
5. Evitați să trageti un pui de somn. Studiile clinice au arătat că o anumită privare de somn pe termen scurt poate ajuta la îmbunătățirea somnului. „Oricât de prost ai dormit, vrei să te forțezi să te trezești și vrei să eviți pui de somn în timpul zilei”, a spus Patel. „Îți vei antrena creierul să recunoască că, dacă nu doarme în timpul pe care l-ai dat, nu va mai dormi.
6. Stați ziua la mai multă lumină solară. Puteți începe să vă lucrați la somn la prima oră dimineața, asigurându-vă că sunteți expus la lumina soarelui, ceea ce vă ajută să vă calibrați ceasul biologic. „Ieșiți afară și plimbați-vă”, a spus Rebecca Robbins, un instructor în medicină la Harvard Medical School și un om de știință asociat al somnului la Brigham and Women’s Hospital din Boston. „Dacă mergi cu metroul, mergi până la o stație dincolo de cea pe care o iei de obicei. Vrei să construiești mici obiceiuri în rutine.”
7. Concentrați-vă pe a vă relaxa înainte de culcare. — S-ar putea să vrei să faci un duș cald, a spus Robbins. Este important să dezvolți ritualuri pe care creierul tău le va asocia cu adormirea, a spus Robbins, adăugând că „ar putea fi să citești o carte sau să te gândești la un gând fericit sau să meditezi”.
Dacă te trezești în timpul nopții, întoarce-te la același set de ritualuri care te-au făcut să dormi mai devreme, a spus Robbins. Dacă nu poți dormi, nu sta doar în pat, a spus Robbins.
„Vrei să-ți păstrezi patul ca un loc pentru dormit și dormi singur”, a spus Robbins. „Dacă te răsuci și te întorci ridică-te din pat. Patul ar trebui să fie locul sigur în care dormi.”

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventuale erori.

Lasă un comentariu