Capul sus, va trece si asta! Aceste rânduri sunt pentru fiecare persoană care a simțit măcar odată că a ajuns la capătul puterilor

Depresia doare – se poate simți ca cel mai întunecat abis, ca o furtună care nu se termină niciodată sau ca o celulă de închisoare în propria ta minte. Din păcate, mulți oameni care nu suferă de ea nu pot înțelege sentimentele celor care trebuie să trăiască cu ea în fiecare zi.
Dacă suferi de depresie, poate părea că zilele sunt lungi și nopțile sunt chiar mai lungi. Vrei să scapi din minte, dar nu ai idee cum. Vrei ca cineva să te audă, să înțeleagă cum te simți, dar nici măcar tu nu ai cuvintele pentru a-l exprima uneori. Vrei să fugi, dar nu știi unde să te întorci. Vrei multe lucruri, dar cel mai important, ca senzația de scufundare din pieptul tău să se disipeze cumva.
Dacă suferiți în prezent sau ați suferit de depresie în trecut, vă rugăm să nu renunțați. Cineva vă va auzi durerea și vă va înțelege tristețea și vă poate ajuta să vă ridicați din nou pe picioare. Doar nu stingeți luminile, pentru că atunci nu vă veți da niciodată șansa de a vă recupera. Poți începe să te simți mai bine din nou, cu timp, angajament și dăruire. Nimic în viață nu vine ușor, dar primul pas pentru a te simți mai bine este să recunoști că ai nevoie de ajutor. Nu eram meniți să trecem prin această viață singuri, așa că nu simți că trebuie să o faci.
Depresia te poate face să simți că nu vrei să te mai ridici niciodată din pat, ca și cum ai vrea doar să te scufunzi în cearșaf și să te prefaci că lumea de afară nu există. Dacă simți că în unele zile nu vrei să te trezești, amintește-ți că nu trebuie. Nu trebuie să vă luptați cu sentimentele în fiecare zi – amintiți-vă să vă acordați o pauză uneori. Ești doar om și meriți să fii sincer cu sentimentele tale și să-ți onorezi vocea interioară. Această lume are adesea așteptări nerealiste și nimeni nu poate trăi până la perfecțiune. Dacă vrei să-ți petreci toată ziua în patul tău și să nu acordi atenție uneori lumii exterioare, atunci fă-o. Fă tot ce ai nevoie pentru a te reîncărca și nu simți remuşcări pentru asta.
Uită de așteptările celorlalți pentru o secundă și privește persoana în oglindă din fața ta. Depresia există adesea pentru că ne-am uitat conexiunea cu adevăratul nostru sine, sinele de sub măștile pe care le punem în fiecare zi pentru a trăi în această lume. Ne-am uitat copilul interior, persoana din noi toți care tânjește să se joace, să se distreze, să ne exprimăm autentic. Nu uita de vocea din interior – strigă să-ți amintești, să o onorezi și să o asculți ori de câte ori te simți dezamăgit în viață. Luăm această viață atât de în serios uneori, dar adesea uităm că totul este doar un joc. Nu permite depresiei să câștige – deși ar putea fi neiertător, crud și un monstru greu de învins, tu ai puterea supremă, nu vocile false din mintea ta.
Depresia poate părea atotcuprinzătoare, singură și înfricoșătoare uneori, dar amintiți-vă să micșorați uneori și să priviți imaginea de ansamblu. Depresia nu este întreaga ta poveste, este doar o parte din ea. Depresia nu este singura ta identitate, așa că nu te uita la tine ca și cum asta este tot ce vezi. Ești o lucrare în desfășurare, un miracol de mers, așa că nu te gândi la nimic mai puțin despre tine.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

Lasă un comentariu