Cele patru reguli spirituale ale vieții ale lui Lao Tzu. Când sunt practicate, ele pot oferi o viață de pace și bunăstare

Lao Tzu, unul dintre cei mai mari maeștri chinezi care a trăit cu multe secole în urmă, a creat cele patru virtuți cardinale sau reguli de viață. Când sunt practicate, ele pot oferi o viață de pace și scop adevărat. Lao Tzu credea că centrarea vieții în jurul acestor virtuți i-ar permite să accesați adevărata înțelepciune din univers și să vă aliniați cu energia Sursei.
1. Evlavie pentru toată Viața
Prima regulă cardinală spune că ar trebui să respectăm toate formele de viață din creație și să nu căutăm să le dominăm sau să le controlăm. Mai întâi trebuie să ne iubim și să ne onorăm pe noi înșine, iar apoi această iubire va curge în exterior către toate ființele. În această lume, trebuie să depindem de alte forme de viață pentru a supraviețui, ceea ce înseamnă că trebuie să le tratăm cu respect, bunătate și recunoștință. Lao Tzu credea că putem trăi cu toții în pace și armonie dacă ne amintim mai întâi de această regulă spirituală de a trăi.
2. Sinceritate naturală
Această virtute se manifestă ca onestitate, simplitate și autenticitate. Afirmă să rămâi fidel cine ești și să nu lași forțelor exterioare să te influențeze. Deține adevărata ta natură și nu-i lăsa pe alții să-ți spună cine să fii. răiește în adevărul tău și totul se va pune la loc. În plus, îi vei inspira pe alții pe parcurs să-și arate adevăratul sine și să trăiască autentic. Permiteți-vă gândurilor și acțiunilor să se alinieze și veți ajunge să cunoașteți semnificația sincerității.
3. Blândețea
Blândețea înseamnă a fi bun cu toată viața și a nu veni dintr-un loc al dorințelor egoiste. Când practicăm blândețea, renunțăm la nevoia de a avea dreptate pentru că a fi amabil este mai important decât a fi corect. Când suntem sensibili la nevoile altor oameni și renunțăm la dorința de a-i controla sau de a-i domina, putem trăi în armonie unii cu alții. Mulți oameni greșesc să fie blânzi și buni ca fiind slabi, dar acest lucru se datorează faptului că trăim într-o lume plină de ego-uri umflate. Practicați blândețea și vă veți trezi pe voi și lumea la ceea ce contează cu adevărat.
4. Suport
Această virtute implică faptul că trebuie să sprijinim toate formele de viață, inclusiv pe noi înșine. Când ne ocupăm pentru prima dată de a ne întreține, îi putem ajuta mai ușor pe alții pe care îi întâlnim de-a lungul călătoriei vieții noastre. Această virtute cardinală finală spune să iubim și să slujim pe toți, indiferent de ceea ce putem obține din ea.

Lăsați aceste patru virtuți să vă parfumeze viața și observați grația și ușurința care vă vor veni în cale. Fiecare dintre aceste virtuți aduce un mod de a fi ușor, grațios și curgător și te va ajuta să renunți la modele distructive, care se autoînfrâng, care îți sabotează pacea interioară și fericirea.

 

Lasă un comentariu