5 situații în care NU trebuie să renunți la principiile tale cu niciun preț

Cei mai mulți dintre noi probabil ne-am trezit într-o situație de a-i face pe plac altora. Facem lucruri pentru oameni pe care de fapt nu vrem să le facem, acceptăm opinii în care nu credem și le permitem altora să le trateze ca fiind rele doar pentru a păstra pacea. Ne sacrificăm fericirea pentru ca altcineva să fie fericit. Dar nimeni nu este de fapt.
Ceea ce faci pentru alți oameni poate părea nobil și generos, dar există situații în viață în care trebuie să te ridici pentru tine și pentru nevoile tale. Mai jos puteți citi când.
1. Când ești pasionat de ceva
Este foarte greu să stai nemișcat și să asculți pe cineva vorbind împotriva a ceea ce crezi cu fermitate. Cu toate acestea, încă o faci des pentru că nu vrei să faci o scenă sau pentru că crezi că, dacă nu ești de acord, nu se va schimba nimic.
Dar dacă crezi cu pasiune în ceva, trebuie să explici clar altora de ce susții acele idealuri. Există șansa să nu schimbi opiniile altora, dar cu siguranță vei schimba direcția conversației.
2. Când ai un obiectiv clar
Probabil că ați fost în situația de a face o favoare altcuiva care se află într-un conflict direct cu scopul pe care vi l-ați propus. și este firesc ca prima reacție instinctivă să fie să-i ajuți pe alții, dar, deși este nobilă, te poate descuraja de la lucrurile importante din viață.
Fii mereu cu ochii pe lucrurile care sunt esențiale pentru tine – lucruri care oferă o viață fericită. Uneori este inevitabil să spui Nu altora pentru a-ți spune Da și pentru a rămâne pe calea care duce la îndeplinirea obiectivelor tale. Făcând acest lucru, susțineți acele lucruri importante.
3. Când ai fost agresat
Bullying-ul se întâmplă peste tot. De fiecare dată când cineva decide că trebuie să faci sau să gândești ceva într-un anumit fel, devii o victimă a agresiunii.
Desigur, are un efect dăunător asupra bunăstării tale. Trebuie să înveți să te ridici pentru tine și pentru alții, fără a lăsa persoana cea mai tare și mai persistentă să controleze rezultatul oricărei situații.
4. Când trebuie să-ți „protejezi” timpul
Timpul este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le deții și, odată ce îl dai, îl poți recupera. Timpul este necesar pentru a face toate lucrurile care contează pentru tine. De asemenea, ai nevoie de timp pentru oamenii pe care îi iubești, pentru a face lucruri care duc la îndeplinirea obiectivelor tale și așa mai departe. Nu te sătura crezând că ai multe.
Folosiți-l cu atenție și fiți conștienți de faptul că este complet în regulă să îl protejați.
5. Când trebuie să stabiliți niște limite
Unii oameni nu respectă și nu înțeleg limitele cu privire la ceea ce este acceptabil pentru o persoană și ce nu.
Este foarte important să le arăți oamenilor unde îți sunt limitele.

 

Lasă un comentariu