5 lecții de viață pe care le învățăm atunci când pierdem pe cineva drag

Oricine a experimentat durerea poate să ateste că este unul dintre cele mai grele lucruri pe care cineva le poate îndura – indiferent dacă se așteaptă la pierdere sau nu. Iată ce ne învață pierderea cuiva drag
1 – Apreciază fiecare zi pe care o ai
Când cineva moare, intrăm într-o nouă realitate fără acea persoană. Ne face să ne gândim profund la ceea ce este viața. Chiar dacă expresia „viața este scurtă” este oarecum un clișeu în acest moment, este complet corectă. Oamenii pot lua cu ușurință viața de bună, deoarece pur și simplu le trece pe zi ce trece. Este ușor de făcut pentru că suntem acoperiți de alte aspecte ale vieții noastre. Când cineva cu care ești apropiat moare, înveți cum ți se schimbă viața fără el. Acum trebuie să-ți trăiești viața fără ele. Experimentați mementouri constante despre ceea ce ți-au adus. În special pentru cei care au pierdut pe cineva în mod neașteptat, viața nu este garantată mâine. A trăi viața la maximum este o filozofie critică și o lecție învățată din durere, deoarece este complet posibil să pierzi pe cineva instantaneu.
2 – Durerea dovedește că schimbarea este inevitabilă
Oamenii se tem adesea de procesul schimbării, dar este ceva pe care trebuie să-l îmbrățișăm cu toții. Cum poate progresa lumea dacă nu ne provocăm constant pe noi înșine și unii pe alții? Este irațional să ne temem de necunoscut pentru că este inevitabil. Este imposibil de evitat schimbarea. Același lucru este valabil și pentru momentul când cineva moare.
3 – Iubește-i pe cei din jurul tău
Pierderea lasă un gol imens în inimile noastre atunci când cineva moare. Deși s-ar putea să nu umplem niciodată acel gol, moartea lor ne amintește cât de importantă este dragostea. Pentru oamenii din jurul tău, fă-ți timp să-i iubești pentru că nu știi niciodată când nu le vei mai avea. Acest lucru nu înseamnă că nu vei avea momente dificile cu ei mergând înainte, dar încearcă să fii mai iertător și mai iubitor. Poate fi incredibil de greu, dar, ca primă lecție, viața este prea scurtă pentru a se concentra pe lucruri care nu contează pe termen lung.
4 – Durerea ne învață că vulnerabilitatea este putere
Când cineva moare, înveți multe despre tine. S-ar putea chiar să te surprinzi cu cât de rezistent emoțional ești. Trebuie să-ți oferi spațiu pentru a experimenta totul pentru vindecarea ta. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună cum să-ți procesezi emoțiile. Vulnerabilitatea este valoroasă și ne face mai puternici și mai aproape de cei la care ne pasă. Apreciază-ți sentimentele, exprimă-le și oferă altor persoane spațiul necesar pentru a fi vulnerabili.
5 – Viața este un proces
După cum am menționat la început putem simți durere în diferite valuri. Nu știi niciodată când te vor lovi acele sentimente. Acest ciclu este foarte asemănător cu modul în care funcționează viața. Acest lucru ne învață că viața este un proces și ar trebui să ne străduim să apreciem momentele pe care le aduce.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

 

Lasă un comentariu