Mai bine singur decât nefericit sau 8 motive pentru care bărbații părăsesc o relație (chiar și atunci când sunt îndrăgostiți)

Mulți oameni se întreabă ce îl face pe un bărbat să pună capăt unei relații. Se întâmplă chiar și atunci când sunt îndrăgostiți, iar motivele variază în funcție de fiecare situație. Bărbații nu sunt singurii care părăsesc o relație atunci când sunt îndrăgostiți. Și femeile o fac, deși motivele lor ar putea diferi. Plecarea femeilor este discutată într-un articol separat pe care îl puteți citi după acesta.
De ce bărbații părăsesc o relație
Există multe motive pentru care un bărbat ar putea părăsi o relație atunci când este îndrăgostit. Aceste motive includ următoarele:
1. Durere emoțională
Când un bărbat este rănit de partenera sa, ar putea părăsi relația chiar dacă este încă îndrăgostit. Infidelitatea este un motiv comun, deoarece provoacă dureri emoționale intense. Bărbatul va avea inima frântă și își va pierde încrederea din cauza trădării.
2. Toxicitate în relație
Un bărbat poate fi îndrăgostit și poate experimenta totuși o toxicitate copleșitoare. A fi într-o relație toxică este dăunător în multe privințe și, uneori, cel mai bine este să pleci. Poate scoate în evidență cele mai rele calități la ambii parteneri și poate duce la durere emoțională.
3. Se simte folosit
Când un bărbat se simte folosit de un partenera de relație, ar putea dori să plece chiar dacă este îndrăgostit. Nu vrea să se simtă neapreciat și îl poate face să simtă că îl dorești doar pentru banii și stilul de viață pe care îi oferă.
4. Epuizarea emoțională
Epuizarea emoțională apare după ce ați experimentat prea multă dramă. Dacă partenera pare în mod constant nemulțumită de relație poate provoca epuizare emoțională.
5. Simte că nu este suficient de bun
Când îi spui constant unui bărbat ce poate face mai bine, el va simți că nu este suficient de bun. Va părea că încerci mereu să-l repari în loc să accepți cine este.
6. Nu sunt mulțumiți din punct de vedere sexual
Când un bărbat nu este mulțumit sexual pentru o perioadă lungă de timp, s-ar putea să plece. Își dorește o conexiune încărcată sexual, chiar dacă nu are loc în mod constant.
7. Lipsa de stimulare intelectuală și intimitate emoțională
Bărbaților le place provocarea, iar asta include stimularea intelectuală. El vrea ca cineva să-și împărtășească opiniile și să continue să învețe în timp ce discută noi subiecte. Când nu există o legătură intelectuală, un bărbat își poate pierde interesul.
8. Prea multă responsabilitate
În timp ce majoritatea bărbaților nu le deranjează responsabilitatea și grija de cei dragi, vine un moment în care este prea mult. Uneori se vor simți presați să facă lucruri pe care nu și le-au dorit pentru viața lor.

Lasă un comentariu