Cum vă ajută culorile să vă manifestați dorințele și să vă îndepliniți dorințele

Putem valorifica puterea culorii pentru a ne îndeplini dorințele? Psihologia din spatele culorii continuă să fie explorată de oamenii de știință. Se crede că culoarea are un impact semnificativ asupra stării de spirit și emoțiilor noastre.
Albastru – Cercetările au arătat că purtarea albastră la un interviu de angajare promovează încrederea, lipsa de prietenie și loialitatea. Se crede că femeile sunt atrase subconștient de bărbații care poartă albastru, deoarece par demni de încredere, credincioși și stabili.
Acest lucru îi va interesa pe cei care doresc să slăbească: de multe ori dieteticienii recomandă servirea alimentelor pe o farfurie albastră, deoarece este un suprimant natural a poftei de mâncare.
Roșu – Un simbol al poftei care stimulează dorința sexuală, roșu face fizic inima să bată mai repede. Cercetările au descoperit că bărbații sunt atrași de femeile care poartă roșu. Roșul reprezintă puterea și puterea și este culoarea cea mai intensă din punct de vedere emoțional.
Galben – Impactul galben este controversat, deoarece stimulează atât răspunsuri pozitive, cât și negative. Galbenul promovează adesea fericirea în doze mici, îmbunătățește memoria, revigorează mintea și spiritul și s-a dovedit, de asemenea, că stimulează metabolismul. Pe de altă parte, studiile au arătat că mai multe argumente se nasc în camerele galbene și bebelușii plâng, ceea ce poate fi atribuit iritației pe care o experimentează ochii noștri prin reflectarea luminii la o intensitate mai mare în culorile strălucitoare.
Verde – Verdele este asociat cu creșterea, vindecarea, recuperarea și întinerirea.
Observați în mod conștient schema de culori a unui spital și este posibil să observați o schemă de culoare verde. Ochii noștri se bucură de a absorbi verde și unii oameni au descoperit că viteza de citire și înțelegerea au crescut atunci când citesc text imprimat pe hârtie verde.
Roz – Potrivit cercetătorilor din bubblegum, s-a descoperit că rozul are un efect tranchilizant în timp ce scade ritmul cardiac. În speranța de a calma și de a dezavantaja fizic adversarii, stadioanele de fotbal din Statele Unite își vopsesc adesea vestiarele vizitatorilor în roz.
Violet – violetul poate spori concentrarea și poate avea un impact asupra rezolvării problemelor și asupra meditației. Cea mai spirituală dintre toate culorile, violetul ridică gândirea, contemplarea și conștientizarea.
Negru – Elegant și atemporal, negrul este o culoare puternică, autoritară, care îi face pe oameni să pară mai slabi.
Alb – Ușor, neutru și versatil, albul implică puritate și simbolizează inocența.

 

Lasă un comentariu