Cele nouă părți ale sufletului uman conform Egiptului Antic

Vechii egipteni erau convinși că sufletul uman era compus din NOUĂ părți principale: Ren, Ba, Ka, Shuyet și Jb, Akh, Sahu, Khat și Sechem.
Pe lângă componentele sufletului uman, a existat corpul uman denumit Ha—Haw—care a fost interpretat ca suma părților corpului.
Jb (Inima) a fost o parte extrem de importantă a sufletului egiptean. Se credea că se formează dintr-o picătură de sânge din inima mamei copilului, luată la concepție. În mitologia egipteană antică, inima era cheia vieții de apoi.
Shuyet (Umbra) este mereu prezent. Vechii egipteni credeau că umbra rezuma ceea ce reprezintă o persoană.
Ren (Numele) a fost o altă parte crucială a sufletului. Renul unei persoane le-a fost dat la naștere, iar egiptenii credeau că va trăi atâta timp cât se va rosti acest nume.
Bâ (Personalitatea) Rezumat, egiptenii antici credeau că Bâ este tot ceea ce face o persoană unică.
Ka (Scânteia vitală) Potrivit egiptenilor antici, Ka era un concept vital în suflet, deoarece face diferența dintre o persoană vie și cea moartă.
Khat (Corpul) Khat a fost referit de către egiptenii antici drept corpul fizic care, atunci când a murit, a asigurat legătura dintre suflet și viața pământească.
Akh (Eul Nemuritor) conform egiptenilor antici, Akh a fost sinele nemuritor transformat care a oferit o unire magică a Ba și Ka.
Sahu (Judecătorul) Sahu era aspectul lui Akh care venea la o persoană ca o fantomă sau în timp ce dormea în vise. Sahu a fost diferențiat de toate celelalte aspecte ale sufletului odată ce persoana a fost „justificată” de către zeul Osiris și judecată demnă de existența veșnică.
În plus, conform egiptenilor antici, ființa umană are opt grade de personalitate:
„Ren“, sau „numele, putând să existe în funcție de grija unei îmbălsămări corecte.
„Sejem” este energia, puterea, lumina celui decedat.
„Aj” este unificarea lui „Ka” și „Ba”, în vederea unei reveniri la existență.
„Ba“, care face dintr-un individ este ceea ce este; se aplică și lucrurilor neînsuflețite. Este cel mai apropiat concept de „Sufletul” occidental.
„Ka”, forța vieții. Susținut de ofrande de mâncare către decedat.
„Sheut or Shut” este umbra persoanei, reprezentată de o figură umană complet neagră.
„Seju” înseamnă rămășițele fizice ale persoanei.
„Jat” este partea carnală a persoanei.

 

 

Lasă un comentariu