Experții dezvăluie 5 moduri puternice de a-ți transforma punctele slabe în puncte forte

Slăbiciunile sunt o parte din ceea ce ne face oameni. Probabil că aveți o listă destul de echilibrată de puncte forte, puncte slabe și abilități învățate și poate v-ați împăcat cu asta.
Dar ce se întâmplă dacă ai afla că unele dintre slăbiciunile tale ar putea fi de fapt atuuri uriașe în drumul tău către succes? Ce-ar fi dacă ai putea răsturna trăsăturile tale negative și le-ai face nu doar pozitive, ci și instrumentale pentru obiectivele tale? Iată cum experții dezvăluie 6 moduri puternice de a vă transforma punctele slabe în puncte forte.
1. Recunoașteți atât punctele slabe, cât și punctele forte – și acceptați-le pe amândouă
Pentru a îmbunătăți ceva, trebuie să recunoașteți că există și că trebuie îmbunătățit. Firma globală de analiză și consiliere Gallup definește o „slăbiciune” ca orice lucru care vă poate afecta șansele de succes. Aceste slăbiciuni îți pot reduce potențialul atunci când le ignori complet.
2. Pune-ți punctele slabe pe o listă de „de făcut”.
Punctele slabe sunt posibil de schimbat – adică dacă depuneți efort pentru a face acest lucru! Pentru mulți oameni, poate fi dificil să nu se confrunte doar cu punctele slabe, ci să se angajeze să le schimbe. În loc să le lăsați ca elemente abstracte, puneți-le pe o listă de obiective de îmbunătățire.
3. Înconjoară-te de oameni puternici
În viață, nu este cu adevărat posibil să o faci complet singur. Deci nu! Există atât de mulți oameni în lume cu abilități și puncte forte din tot felul de perspective. Semenii care vă provoacă sunt cei care vă pot ajuta să vă transformați slăbiciunile în puncte forte. Iată câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru:
4. Gândește-te la punctele slabe ca la puncte oarbe – și apoi încearcă să le înfrunți
Uneori, punctele slabe sunt localizate în locuri la care pur și simplu nu le poți vedea sau la care nu te poți gândi. De aceea, trebuie să asculți cu atenție criticile constructive și să ceri feedback de la oameni în care ai încredere și în care îi respecți.
5. Căutați toate posibilitățile
Înainte de a începe să porniți pe calea către o soluție evidentă, fă-ți timp pentru a enumera toate posibilitățile. Nu vă gândiți prea mult la ele – scrieți tot ce vă trece prin minte, apoi citiți-vă lista și faceți note și modificări. Nu vă fie teamă să sune prost sau ciudat. Aceasta este lista ta privată!

 

Lasă un comentariu