Dragostea nu este ceea ce spui, ci ceea ce faci. Faptele vorbesc mai mult decât vorbele

În timp ce expresia „acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele” pare să fie folosită mult, nu este fără motiv. Noi, ca ființe umane, trebuie să ne uităm mai mult la ceea ce fac oamenii din jurul nostru și nu doar la ceea ce spun ei.
Poți să spui ceva și să nu spui serios, asta se întâmplă tot timpul. Spunem „îmi pare rău” când de fapt nu ne pare rău și le spunem oamenilor că ne pasă atunci când de fapt nu ne pare rău. Deși sună foarte rece, este ceva pe care mulți dintre noi nu îl putem opri. Acestea fiind spuse, dacă nu vă duceți la bun sfârșit cu acțiunile pe care spuneți că le veți face, nu veți putea niciodată să aveți conexiuni sănătoase adecvate.
Ne amintim de lucrurile pe care oamenii ni le fac și de lucrurile pe care ei refuză să le facă tot timpul, în timp ce ne facem speranțele. Peste ani, când cuvintele se estompează, acele acțiuni vor rămâne. Este important să ne urmărim și să ne asigurăm că alții fac la fel.
Sigur, s-ar putea să vrei să faci lucruri pentru alți oameni, dar dacă nu te descurci cu ceva ce ți se cere, nu fi de acord să faci asta. Nu vrei să fii cunoscut ca persoana care îi dezamăgește pe ceilalți din când în când, chiar dacă intențiile tale sunt bune. Cunoașterea limitelor tale și stabilirea limitelor adecvate este crucială.
Dacă vrei să arăți cuiva că îți pasă de el, nu-ți pierde timpul încercând să spui că te iubesc din nou și din nou, dacă nu îți vei schimba acțiunile în ansamblu. Când o persoană pe care o iubim la un nivel real suferă, facem schimbările de care avem nevoie pentru a remedia problemele în fața noastră. Nu poți spune că vei îndrepta lucrurile și că nu o vei face niciodată în timp ce te aștepți ca această persoană să rămână alături de tine.
Sigur, vor exista suișuri și coborâșuri în viață și în dragoste, dar dacă îți folosești cuvintele ca scuze pentru a nu fi nevoit să urmezi sau să faci un efort real în conexiunile tale, faci niște greșeli grave. A spune că ești îngrijorat pentru cineva este mult diferit de a fi umărul pe care să plângi și trebuie să-ți amintești asta. Sprijinul merge mult mai departe decât să-ți spui lucruri unul altuia și să te prefaci că se dau unul altuia palme pe spate.
Persoana care ne iubește cel mai mult nu va pierde timpul încercând să ne forțeze să facem lucruri, el sau ea ne va ridica și ne va ajuta să ne readucem pe picioare atunci când suntem în cele mai de jos puncte. În loc să meargă în direcția opusă, persoana care ne iubește cu adevărat își va dovedi dragostea cu fiecare zi care trece. Nu lăsa pe cineva să-și folosească cuvintele doar pentru a te duce acolo unde își dorește să fii, fă-l să arate prin acțiunile lor că are în minte interesele tale cele mai bune și că sunt dispuși să fie alături de tine în orice caz.

 

Lasă un comentariu