9 trăsături neașteptate ale unei persoane cu adevărat inteligente

Când vine vorba de ceea ce alcătuiește o persoană cu adevărat inteligentă, toți avem propriile noastre opinii. Unii oameni cred că lucrurile de bun simț sunt mai importante, iar alții caută răspunsuri la știință, dar ce implică toate acestea?
1. A fi perseverent/ă și de încredere în general.
Unii oameni cred că a fi persistent și de încredere este un semn că cineva este inteligent. Acest lucru se datorează faptului că sunt capabili, indiferent de ceea ce trec, să continue să înfrunte șansele și să treacă peste lucruri. Chiar și atunci când situațiile sunt grele, ele ies în mod corespunzător la celălalt capăt.
2. A nu lăsa cuvintele sau gândurile altora să-ți controleze viața.
Într-o lume în care lăsăm pe alții să ne controleze și să ne doboare mult prea des, trebuie să fiu de acord cu aceasta. Oamenii inteligenți par să știe cum să treacă peste asta la un nivel mai potrivit decât majoritatea. Ei sunt responsabil de propriile lor vieți, punct.
3. A nu lăsa emoțiile să stea în calea logicii.
În timp ce oamenii inteligenți au emoții la fel ca toți ceilalți, se pare că sunt mai buni să le regleze în unele cazuri. Poate că pot privi lucrurile mai degrabă logic decât dintr-o poziție emoțională. Ce crezi?
4. Realizarea de conexiuni rapide între informațiile noi și cele vechi.
Oamenii inteligenți sunt de obicei capabili să conecteze lucrurile în mintea lor relativ rapid. Ei sunt capabili să conecteze lucrurile pe care le știu deja cu lucruri pe care tocmai le învață acum. Acest lucru se datorează faptului că ei pot vedea imaginea de ansamblu în detaliu mult mai bine decât alții.
5. Să fii capabil/ă să-ți explici alegerile în mod corespunzător.
Este ceva cu care se luptă mulți oameni, inclusiv eu uneori. Am putut vedea cât de inteligenți ar fi mult mai buni să depășească acest lucru și să-și explice alegerile, deoarece au tendința de a gândi lucrurile mai bine. Cu toții facem lucrurile pe care le facem din motive diferite, dar a putea explica acele motive nu este întotdeauna ușor.
6. A avea abilități adecvate de gândire critică.
Abilitățile de gândire critică sunt foarte importante. Lucrând pentru a folosi faptele pentru a-și forma judecățile, ei nu sunt ilogici. Ei privesc lucrurile în cel mai bun mod posibil în majoritatea situațiilor. Doar pentru că ceva pare într-un fel, nu înseamnă că de fapt este așa, trebuie să descompune lucrurile, nu?
7. Cunoașterea propriilor limite.
Cu toții ar trebui să lucrăm pentru a ne înțelege mai bine propriile limite și sunt de acord că oamenii inteligenți își cunosc de obicei propriile limite mai bine decât majoritatea. Pentru că stabilesc limite adecvate și rămân fideli lor înșiși, se descurcă mai bine atunci când vine vorba de acest gen de lucruri. Cu toate acestea, aceasta este o abilitate pe care toți suntem capabili să o dezvoltăm mai corect dacă suntem dispuși să lucrăm la ea.
8. Să fii dispus/ă să înveți lucrurile pe care nu le știi.
Oamenii inteligenți sunt dispuși să recunoască că nu știu totul și, de obicei, vor face tot posibilul să învețe lucruri noi. Acest tip de oameni lucrează mereu pentru a se îmbunătăți, nu ești de acord? Chiar dacă sunt cei mai deștepți din cameră, știu că pot învăța totuși de la oamenii din jurul lor.
9. Să fii deschis/ă și sincer/ă cu oamenii din jurul lor, chiar și atunci când este greu.
Oamenii inteligenți știu cât de important este să fie sinceri cu oamenii din jurul lor. Deși doar un utilizator Reddit a menționat acesta, a meritat să fie trecut pe listă. Oamenii inteligenți trec prin momentele grele făcând ceea ce trebuie făcut. Sigur, aceasta este mai mult inteligență emoțională, dar este totuși inteligență.

 

Lasă un comentariu