Metoda Wim Hof promite o imunitate mai puternică, un somn mai odihnitor și mai multă energie. Cum să începeți?

Ce este Metoda Wim Hof? Ce trebuie să rețineți?
Metoda Wim Hof este o cale simplă de a vă folosi respirația pentru a vă îmbunătăți imunitatea, a avea un somn mai bun, a îmbunătăți performanța sportivă, pentru o dispoziție mai bună și pentru sănătate în general. Marele avantaj este că practic nu vă trebuie nimic pentru a o practica, deci deci cu siguranță merită încercată. Pentru a deveni o persoană mai rezistentă din toate punctele de vedere, pe lângă ciclurile de respirație, includeți și terapia cu apă rece. Odată ce ați experimentat magia frigului și efectele sale, nu veți mai renunța la băile reci.
Întreaga filosofie a lui Wim Hof se bazează pe trei piloni principali:
1. Respirația
Respirația reprezintă un proces care, din păcate, în timpul zilei nu primește atenția meritată. Poate nu realizăm că respirația afectează și cantitatea de energie eliberată în celule. De aceea Wim Hof consideră respirația ca fiind cheia metodei sale.
2. Terapia cu apă rece
Wim Hof crede că frigul poate avea influență asupra reducerii inflamațiilor din organism, stimulării imunității, îmbunătățirii calității somnului și producției de endorfine (hormonul fericirii). Există mai multe moduri de a înfrunta frigul. Puteți încerca un duș rece, înotul într-un iaz înghețat sau crioterapia. Toate aceste metode vă expun la temperaturi extrem de reci pentru o perioadă scurtă de timp. Ulterior, corpul se încălzește în timpul activităților precum mersul pe o bicicletă de cameră.
3. Angajamentul
Ultimul pilon este reprezentat de angajamentul pe care vi-l luați. Ca parte din acesta, ar trebui să vă promiteți că veți fi răbdător, concentrat și nu veți renunța la primul eșec. Deoarece numai în acest mod vă puteți cunoaște și forma o voință puternică care vă va ajuta în toate momentele din viață. [20]
Cum să respirați conform lui Wim Hof?
Pentru că acum cunoaștem beneficiile Metodei Wim Hof și pilonii pe care se bazează, să analizăm ce puteți face regulat chiar în confortul propriei case. Nu veți avea nevoie de niciun echipament pentru a face acest lucru. Vă rugăm să rețineți că hiperventilația controlată apare în timpul acestei metode. În cazuri extreme, vă puteți pierde echilibrul sau cunoștința. Prin urmare, efectuați tehnici de respirație într-un loc sigur, ideal în confortul propriei case. Dacă abia începeți, de exemplu, terapia cu apă rece într-un iaz înghețat, nu mergeți singur. Acum să trecem la tehnica de respirație.
1. Pregătiți un loc confortabil
Pentru a vă dedica complet acestei metode, trebuie să găsiți o poziție de meditație confortabilă. Pentru siguranța voastră, recomandăm alegerea unei poziții de așezat sau întins. În această poziție, asigurați-vă că puteți respira perfect. Așadar, nu ar trebui să stați cocoșat sau îndoit în alt fel. De asemenea, Wim recomandă efectuarea exercițiilor de respirație pe stomacul gol. El susține că doar în acest fel puteți beneficia la maximum de acestea.
2. Respirați adânc
Închideți ochii și încercați să nu vă gândiți la nimic. Doar concentrați-vă pe respirație. Inspirați pe nas și expirați pe gură. Întotdeauna inspirați în abdomen, piept și apoi expirați. Repetați 30-40 de inspirații profunde și expirații. Vă puteți simți amețit sau puteți simți furnicături în vârful degetelor.
3. Țineți-vă respirația
După ultima expirare, mai inspirați odată profund. Apoi expirați. Nu inspirați din nou. Țineți-vă respirația cât de mult puteți.
4. Inspirați și țineți-vă respirația timp de 15 secunde
Imediat ce simțiți că nu mai puteți rezista fără aer, inspirați. Apoi mențineți timp de cincisprezece secunde și expirați. Felicitări, ați încheiat prima serie.
5. Repetați întregul proces
Acum știți ce trebuie să faceți. Repetați întregul ciclu de 3-4 ori fără pauză. După ce ați încheiat exercițiul, rămâneți așezat sau întins și bucurați-vă de sentimentul de extaz simțit.
Conform luiWim Hof tehnica de respirație nu este dificilă, de aceea o puteți încerca și voi. Dacă stăpâniți această tehnică și adăugați terapia cu apă rece în mod regulat, urmează să construiți o voință puternică, un corp rezistent și o personalitate care pur și simplu nu poate fi tulburată. Totuși, dacă aveți orice fel de problemă de sănătate, fără îndoială este o idee bună să consultați un medic înainte de a încerca Metoda Wim Hof.
Cum vă poate îmbunătăți viața Metoda Wim Hof?
1. Întărește imunitatea și îmbunătățește sănătatea generală
2. Îmbunătățește starea de spirit și crește sentimentul de fericire
3. Crește nivelul de energie
4. Îmbunătățește somnul
5. Mărește puterea de concentrare
6.  Ameliorează durerea și grăbește recuperarea
Dar, pe lângă potențialele beneficii, nu trebuie să uităm și potențialele riscuri asociate cu practicile lui Wim. Unul dintre acestea este practicarea excesivă la început. Dacă abia ați început terapia cu apă rece, nu o practicați excesiv. Studiile au arătat că doar treizeci de secunde sub un duș rece sunt suficiente pentru a obține beneficiile terapiei cu apă rece. Dacă exagerați, mitocondria (organitele celulare responsabile cu producerea de energie) poate fi deteriorată. De asemenea, există riscul creșterii stresului oxidativ și al dezechilibrului hormonal cauzat de stresul negativ.

 

Lasă un comentariu