Psihologii spun: Mai bine singur/ă decât într-o relație toxică

Adesea ne gândim că suntem singuri ca pe ceva de care ne temem și pe care trebuie să-l evităm cu orice preț. Atât de mult încât atunci când suntem singuri, de multe ori ne mulțumim ca prima persoană să vină chiar și atunci când nu este potrivită pentru noi.  Dacă nu mă crezi, iată 6 motive pentru care a fi singur este mai bine decât a fi într-o relație toxică.
1. Bunăstare îmbunătățită.
Într-un studiu publicat în jurnale Sage, cercetătorii au observat ceva interesant. Cei care se află în relații nesănătoase experimentează un nivel mai scăzut de bunăstare în general decât cei care au ales să fie singuri.
2. Nu trebuie să te sacrifici.
A fi într-o relație toxică este ca un push-pull pe care nimeni nu o poate câștiga vreodată. Însăși definiția a fi într-o relație toxică este a fi cu cineva care este atât de extrem de diferit decât tine, încât ajung să te schimbe într-un mod care dăunează cine ești. Când alegi să fii singur, alegi să-ți păstrezi autenticitatea pentru tine.
3. Nu vă pierdeți stima de sine.
Când ești într-o relație toxică, nu simți niciodată că ești suficient. Indiferent ce faci, când nu ești potrivit pentru cineva și ei nu sunt potriviti pentru tine, niciunul dintre voi nu va fi niciodată mulțumit. În cele din urmă, acest lucru vă distruge valoarea de sine. A rămâne singur vă permite să mențineți acest lucru.
4. Lucrezi la găsirea fericirii din interior.
Fericirea este o muncă interioară. Nimeni altcineva nu va umple niciodată acea gaură din tine care trebuie umplută. Asta depinde de tine. În loc să încerci să umpli acel gol cu o relație care nu este corectă, atunci când alegi să lucrezi la fericirea ta, o vei găsi.
5. Ai mai mult timp să te concentrezi asupra carierei tale.
Poate suna clișeu, dar persoanele singure au mult mai mult timp și se concentrează pe carieră și pe creșterea financiară. Când nu petreci timp cu altcineva sau nu ești legat de o relație toxică, vei avea atât timp cât ai nevoie pentru a te îngrijora să economisești bani și să te stabilești.
6. Ai timp să stabilești ce vrei de la o relație bună.
Când te afli în mijlocul unei relații toxice, așteptările tale pentru o relație fericită și sănătoasă se pot schimba. S-ar putea să te obișnuiești atât de mult cu toxicitatea, încât să pierzi din vedere ceea ce este sănătos. Alegerea de a rămâne singur decât de a rămâne într-o relație toxică îți oferă timp să te gândești la acele așteptări și limite, astfel încât să poți rămâne la ele atunci când alegi să fii într-o relație.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.

Lasă un comentariu