6 emoţii negative care ne îmbolnăvesc și impactul lor asupra sănătății noastre

Emoțiile sunt resimțite diferit de fiecare, în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi. Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată. Află, în cele ce urmează, care sunt cele 6 emoţii negative care te îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de emoţiile negative.
Emoţiile negative şi impactul lor asupra sănătăţii
Legătura dintre minte și corp este mult mai puternică decât ne-o imaginăm noi. Gândurile și emoțiile noastre pot stimula producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică.
Cum îți afectează organele interne cele 6 emoții care te îmbolnăvesc
Iată care sunt cele mai importante emoții negative care dăunează organismului și ce organe afectează fiecare dintre ele:
1. Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ. După cum știi, bolile hepatice pot fi letale.
2. Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Bolile cardiovasculare care se dezvoltă în acest fel sunt, de asemenea, fatale.
3. Frica, asemenea traumei interioare, slăbește rinichii.
4. Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, dar afectează, totodată, și splina.
5. Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, antrenând dificultăți de respirație. Atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.
6. Stresul slăbește creierul și inima. Știm, în zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.
Cum ne descurcăm cu emoțiile negative
Din fericire, stă în puterile noastre să vedem părțile bune sau, dimpotrivă, pe cele rele ale lucrurilor. Alegerea ne aparține. Ceea ce simțim este determinat de ceea ce alegem să vedem – jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. În consecință, nu greșim prea mult dacă spunem că stă în puterea noastră să împiedicăm instalarea bolilor în organismul nostru.
Acum că știi care sunt cele 6 emoții negative care te îmbolnăvesc, identifică-le la timp și nu le lăsa să-ți altereze sănătatea! La nevoie, apelează la ajutor de specialitate, pe care îl vei găsi în cabinetele de terapie.

Lasă un comentariu