Topul semnelor prin care recunoaştem o persoană narcisistă. Vezi care sunt ca să știi să le recunoști

Persoanele cu tulburare de personalitate narcisică au un sentiment exagerat al importanţei de sine. Aceste persoane se cred buricul pământului.
Întotdeauna trebuie să aibă un sentiment ca totul i se cuvine. Are o ambiţie excesivă. Ei pot fi foarte linguşitori şi de perverşi pentru a-şi atinge scopurile. Cumva, este un sitl de viaţa pentru ei. Ei pot cădea dintr-o extremă în cealaltă.
Totodată, aceste persoane narcisiste îşi exagerează talentele. La ei totul este la superlativ. Sunt obsedate de succes şi putere. Cred că sunt superiori şi se pot asocia doar cu oameni la fel ca ei sau cu oameni mult mai sus puşi pentru a putea ajunge şi ei acolo. Caută modele de inspiraţie şi oameni de care să se agaţe.
În căsnicii, persoanele narcisiste sunt deghizate în soţii perfecţi. Se cred bărbaţi perfecţi, deşi nu există. Ei sunt cei care taie şi jupoaie. Dacă le spui că nu au dreptate, îţi găsesc şapte mii de motive să-ţi arate că nu este deloc aşa cum spui tu. Te toacă până îţi ies ochii din cap.
Mai mult, aceste persoane au tendinţa de monopolizare a discuţiei. Tratează oamenii cu superioritate. Dacă a făcut ceva pentru cineva, aşteaptă laude şi recunoştinţă.
1. Profită de ceilalţi pentru a obţine ceea ce vor. Sunt oamenii care ar sacrifica alte persoane fără nicio discuţie. Au capacitatea de a nu recunoaşte nevoile şi sentimentele altor. Nu îi interesează. Se pliază doar pe nevoile lor, nu a altora.
2. Un alt semn al acestor persoane este comportamentul lăudăros şi arogant. Vor cea mai bună maşină, cea mai frumoasă casă. Încercă să acapareze orice. Cu toate acestea, nu vor cea mai frumoasă femeie. Nu acceptă ca partenerul să fie peste el.
3. Persoanele cu tulburare de personalitate narcisică au probleme cu manipularea şi o percep ca pe o critică. Dacă nu primesc tratament special, devin foarte nervoşi. Totodată, pot avea dificultăţi în reglarea emoţiilor. Nu se pot adapta la schimbări.
4. Această persoană este mereu prost dispusă şi mereu are deprimări, pentru că nu reuşeşte să ajungă la perfecţiune. Şi el de la el cere foarte mult. Poate avea sentimente secrete de nesiguranţă, ruşine, vulnerabilitate şi umiliţe. Acestea pot fi nişte traume ale lui din copilărie.
5. Un narcisist va face tot posibilul să te izoleze de prieteni şi familie. Începe să îngrădească persoana. Poate face chestia asta şi de a lăsă persoana de lângă el fără niciun fel de sprijin. În acest sens, va folosi manipularea, abuzul verbal şi controlul.
6. De asemenea, nu îşi asumă responsabilitatea şi va da vine pe cei din jur. Unii sunt capabili să simtă vină, dar foarte rar. Dacă recunoaştem aceste persoane din jurul nostru, e bine să le dăm un sfat. Ei pot ajunge la gesturi extreme”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

 

Lasă un comentariu