6 principii budiste esențiale de practicat zilnic și care îți vor schimba instantaneu viața

Iată șase principii budiste care, atunci când sunt practicate în mod regulat, îți vor schimba viața!
1. MÂNCAȚI CU ATENȚIE.
Fii conștient de ceea ce pui în corpul tău, fii recunoscător pentru hrana pe care o oferă mâncarea bună.
Luați în considerare cu atenție înainte de a cumpăra obiecte materiale. Întrebați-vă dacă este cu adevărat ceva de care aveți nevoie sau doar o dorință trecătoare.
2. PAUZĂ. RESPIRA. ASCULTA.
Gândește-ți cu atenție cuvintele. Când vă simțiți obligat să vorbiți într-o întâlnire sau conversație, faceți o pauză. Cuvintele tale vor aduce rău sau vor favoriza dragostea?
Ascultă oamenii pe care îi întâlnești. Dacă vorbim cu ceilalți și ascultăm când vorbesc, creăm posibilitatea simpatiei, înțelegerii și toleranței reciproce.
3. PRACTICAȚI RECUNOȘTINȚA.
Observă ce ai. Practicarea atenției recunoștinței duce în mod constant la o experiență directă de conectare la viață și la realizarea că există un context mai larg în care povestea ta personală se desfășoară.
Împărtășește bucurie, nu negativitate. Învață să te bucuri de norocul celorlalți și propria ta fericire se înmulțește – este cel mai bun remediu pentru invidie.
4. CULTIVAȚI COMPASIUNEA ȘI BUNĂVOINȚA
Dacă ne este greu să ascultăm cu compasiune și răbdare nenorocirea altora, putem fi aproape siguri că acest lucru se datorează faptului că nu am fost în stare să stăm nemișcați și să ascultăm strigătele inimii noastre.
5. FIȚI ÎNȚELEPȚI
Cu înțelepciune, devenim mai buni în rezolvarea problemelor din propriile noastre vieți și suntem capabili să oferim îndrumări perspicace altora. Astfel, cunoașterea convertită în înțelepciune aduce fericire ca rezultat.
6. ACCEPTĂ SCHIMBAREA CONSTANTĂ.
Impermanenta si schimbarea este adevarul incontestabil al existentei noastre. Ceea ce este real este momentul existent, prezentul care este un produs al trecutului, sau un rezultat al cauzelor și acțiunilor anterioare. Din cauza ignoranței, o minte obișnuită le concepe pe toate ca fiind parte dintr-o realitate continuă.

 

Lasă un comentariu