Cum să ierți pe cineva căruia nu-i pare rău că ți-a greșit?

În această viață, este foarte posibil să avem de-a face cu mai mulți oameni care ne rănesc sentimentele profund și nu arată prea puține remuşcări. Unul dintre cele mai grele lucruri de făcut este să înveți cum să ierți pe cineva în ciuda durerii pe care ți-a provocat-o. Cu toate acestea, odată ce îți dai seama ce funcționează pentru tine, fără îndoială vei experimenta mai puțină durere pe termen lung creată de alții.
Nu le putem controla acțiunile, dar cu puțină practică, putem controla modul în care reacționăm la ele. Am alcătuit o listă de lucruri pe care să le iei în considerare și să le încerci dacă te chinui cum să ierți pe cineva căruia nu-i pare rău.
Iată cum să ierți pe cineva căruia nu-i pare rău:
Îndreptați-vă concentrarea spre interior
Iertarea este adesea asociată cu absolvirea persoanei care te-a rănit de faptele sale greșite, dar, dacă schimbi atenția de la ea la tine, poți lucra la lucrurile pe care le poți controla. Întrebați-vă, de ce am nevoie pentru a mă simți mai bine acum? Exersați să vă oferiți orice aveți nevoie. Concentrându-vă pe ceea ce aveți nevoie în momentul prezent, vă îndepărtați de experiența trecută și luați măsuri pentru a vă face să vă simțiți fericit. A te face o prioritate este una dintre cele mai puternice moduri de a te vindeca.
„În procesul de a renunța, vei pierde multe lucruri din trecut, dar te vei regăsi.” -Deepak Chopra
Asumă-ți responsabilitatea pentru sentimentele tale
Cuvintele și acțiunile altora ne pot răni dar când învățăm cum să iertăm pe cineva, trebuie să învățăm cum să ne asumăm responsabilitatea pentru propriile noastre sentimente. Deși poate fi o provocare la început, nu putem decât să-i învinovățim pe alții pentru felul în care ne simțim atât de mult timp. Trebuie să-ți dai seama că atunci când te ții de ranchiună, te rănește doar pe tine.
Îndepărtează-te de trecut
Dacă nu ți-ai dat seama cum să ierți pe cineva pentru ceea ce a făcut, mai mult ca sigur că trăiești experiența din nou și din nou în capul tău. Trebuie să recunoști că acest lucru nu face nimic pentru tine – ceea ce s-a întâmplat s-a întâmplat și nu poți face nimic pentru a-l schimba. Cu cât te ții mai mult de acele momente, cu atât îți va dura mai mult să ierți pe cineva pentru ceea ce a făcut. În loc să reluați acele momente, întoarceți-vă la prezent, unde lucrurile chiar au nevoie de atenția dvs.
Vorbește cu cineva în care ai încredere
Dacă există cineva în viața ta la care poți merge și care îți va oferi întotdeauna părerea sinceră, mergi la el. Obținerea punctului de vedere al altcuiva poate fi foarte utilă, deoarece poate lumina lucrurile la care este posibil să nu suntem dispuși să le privim. Alții ne pot oferi sfaturi despre cum să iertăm pe cineva și să ne ofere povești personale la care să ne raportăm și să le folosim ca inspirație pentru a trece de la o atitudine care nu ne servește.

Raportați o eroare

Lasă un comentariu