8 lucruri de spus părinților în vârstă înainte de a fi prea târziu

Pe măsură ce părinții tăi îmbătrânesc, timpul lor pe pământ se scurtează. Este cercul vieții, indiferent dacă vrei să te gândești la asta sau să te prefaci că nu se întâmplă. O modalitate de a face față acestei situații familiale complicate este să înveți ce să le spui părinților în vârstă înainte de a fi prea târziu.
Relația ta cu părinții tăi în vârstă poate fi complicată, inconfortabilă și dificilă uneori. Cu toate acestea, încă îi iubești și vei regreta dacă nu îți faci timp să spui ce vrei.
Spune ce simți și pune întrebări părinților tăi, astfel încât să poți prețui răspunsurile pentru anii următori.
1 – Care este amintirea ta preferată din copilărie?
Puteți găsi informații prețioase în poveștile tinereții lor. Nu uitați să puneți întrebări pentru a-i ajuta să-și amintească anumite detalii în timp ce spun povestea. Va fi semnificativ pentru amândoi și nu veți regreta niciodată conversația.
2 – Vreau doar să petrec ceva timp cu tine.
Părintelui tău le va plăcea să audă că vrei să fii cu ei și să-i susții. Părinții tăi în vârstă vor să vorbească cu tine și să fie în prezența ta, chiar dacă nu ai nimic de spus.
3 – Spune-le părinților tăi în vârstă: „Te iubesc”.
Este ușor să ieși pe ușă sau să închizi telefonul fără a rosti aceste trei cuvinte. Cu toate acestea, să le spui părinților tăi că îi iubești este esențial și înseamnă mai mult pentru ei decât știi. Odată ce vor pleca, te vei bucura că le-ai spus ce simți pentru ei. Unii presupun că părinții lor știu ce simt, ceea ce poate fi adevărat. Cu toate acestea, auzirea este mai semnificativă, deoarece reafirmă afecțiunea.
4 – Îmi pare rău pentru orice moment în care te-am rănit sau îngrijorat.
Toată lumea și-a rănit părintele la un moment dat în viața lor. Deși probabil că părintele tău te-a iertat deja, să te audă spunând că îți pare rău va fi în continuare semnificativ. Te vei simți mai bine dacă îți ceri scuze înainte ca părintele tău să dispară, pentru că nu vei simți că cuvintele au rămas nespuse.
5– Vreau să vă spun ce s-a întâmplat în această săptămână.
Părintelui tău în vârstă îi place să audă despre viața ta. S-ar putea să nu crezi că proiectele tale de lucru, știrile despre prietenie, viața de întâlniri sau emisiunea preferată sunt demne de remarcat. Cu toate acestea, părintele tău vrea să știe aceste detalii zilnice despre cine ești.
6 – Sunt persoana care sunt datorită tie.
Ești persoana care ești datorită părintelui tău. Te-au modelat și te-au ghidat la fiecare pas. Toți părinții fac greșeli, iar acele situații te-au ajutat, de asemenea, să te transformi în ceea ce ești acum. Ai învățat lecții și de la părintele tău. Le-ai văzut experiențele și cum le-au gestionat pe parcursul vieții lor. Tot ceea ce au făcut de la naștere te ajută să devii cine ești și vor fi încântați să audă recunoașterea.
7 – Ești atât de important pentru viața mea.
Nu rata ocazia de a spune părinților tăi cât de importanți sunt pentru tine. Nu vor fi acolo pentru totdeauna și nu vrei să ai niciun regret. Chiar și atunci când ești ocupat, fă-ți timp din zi pentru a le spune cât de mult înseamnă pentru tine.
8 – Mulțumesc pentru…
Există o mulțime de lucruri pentru care să-ți mulțumești părintelui tău. Au făcut atât de multe pentru tine de când te-ai născut și continuă să fie acolo pe parcurs. Dacă îi apreciezi, asigură-te că îl știu. A le mulțumi pentru lucruri nu înseamnă că ești de acord cu tot ce au făcut. Înseamnă doar că îi apreciezi că fac tot posibilul și sunt mereu acolo.

Lasă un comentariu