Cele 3 moduri în care absorbim emoțiile celorlalți și cum ne poate afecta acest lucru

Empatia ta, deși frumoasă, nu este sigură. Emoțiile pe care le absorbi te pot copleși. S-ar putea să fii atât de supărat sau neliniștit imaginându-ți cum ar fi să purtați poverile altora încât greutatea acelor emoții să vă răstoarne. S-ar putea să vă epuizeze energia și să vă împiedice să continuați ziua.
Există 3 moduri diferite prin care oamenii sensibili absorb emoțiile oamenilor. Iată cum să o controlezi și să simți în schimb propriile sentimente.
Cele 3 moduri în care oamenii absorb emoțiile
Oamenii de știință au identificat de fapt trei căi separate prin care noi, ca ființe umane, putem fi profund afectați de experiențele emoționale ale altora. Ne vom uita la trei dintre acestea pentru a ne ajuta să ne înțelegem mai bine și să stabilim cum ne putem proteja sănătatea mintală:

  1. Empatia și conectarea emoțională: Empatia este capacitatea de a înțelege și simți emoțiile altor persoane. Uneori, oamenii pot absorbi emoțiile celorlalți prin conectarea emoțională și empatie puternică. Acest lucru poate duce la simțirea sau experimentarea unor emoții similare sau chiar identice cu cele ale persoanei din jur.
  2. Mimarea emoțiilor: Oamenii au capacitatea de a imita emoțiile altora, fără să fie conștienți de acest lucru. Acest fenomen este cunoscut sub numele de „contagiune emoțională”. Când o persoană din apropiere este într-o anumită stare emoțională, cum ar fi fericirea sau tristețea, alți oameni din jurul său pot începe să imite sau să resimtă aceleași emoții fără să își dea seama.
  3. Sensibilitatea la energiile și emoțiile din jur: Unele persoane sunt mai sensibile la energia și emoțiile altor oameni. Acești oameni pot absorbi emoțiile celorlalți prin intermediul interacțiunilor sociale sau chiar în absența comunicării directe, simțind atmosfera și emoțiile dintr-un loc sau din prezența altor persoane.

Este important de menționat că modul în care oamenii absorb emoțiile celorlalți poate varia în funcție de nivelul lor de empatie, sensibilitatea individuală și capacitatea de a gestiona și separa emoțiile proprii de cele ale altora.

1. Când observi o emoție grea, începe prin a eticheta ceea ce simți.
2. Întrebați-vă dacă ceea ce simți este al tău, al altcuiva sau o combinație a celor două.
3. În momentul în care te surprinzi simțind emoții care nu sunt ale tale, crește-ți conștientizarea a ceea ce se întâmplă în tine.
4. Respiră adânc și observă unde din corpul tău te simți cel mai calm, împământat sau neutru.
5. Întoarceți-i emoțiile celeilalte persoane.
6. Utilizați vizualizarea pentru a elibera pe deplin emoțiile.

 

Lasă un comentariu