10 lucruri pe care le spune o persoană manipulatoare pentru a-ți câștiga încrederea

Indivizii manipulatori există în diverse fațete ale vieții noastre, de la locurile de muncă la cercurile sociale. Deși evitarea lor completă ar putea să nu fie întotdeauna fezabilă, ar trebui să le dezarmați tacticile. Drept urmare, vă protejați bunăstarea.
Zece lucruri pe care le spun manipulatorii pentru a-ți câștiga încrederea
1. „Nu am mai spus nimănui asta până acum…”
2. „Ești singurul care mă înțelege.”
3. „Urăsc drama.”
4. „Nu te-aș minți niciodată.”
5. „Oamenii mă trădează mereu.”
6. „Am făcut toate astea pentru tine.”
7. „Îmi pare rău că simți așa.”
8. „Este doar o glumă.”
9. „Te gândești prea mult.”
10. Ești sensibil/ă
Încercați aceste tehnici:
Stabiliți limite clare: stabiliți și comunicați-vă limitele. Să știe manipulatorul ce comportament este inacceptabil. Apoi, fii consecvent în aplicarea acestor limite.
Ai încredere în instinctele tale: dacă ceva nu se simte puțin, ai încredere în instinctul tău. Intuiția ta este un instrument puternic în recunoașterea și răspunsul la tacticile manipulative.
Evitați să fiți izolați: oamenii manipulatori încearcă adesea să-și izoleze țintele de sistemele de suport. Mențineți legături strânse cu prietenii, familia sau colegii care vă pot oferi perspectivă și sprijin.
Rămâi calm și obiectiv: Răspunde la tacticile manipulative cu calm și obiectivitate. Evitați să vă încurcați emoțional. Dacă devii combativ sau irațional, le poate oferi mai multă pârghie.
Căutați ajutor profesional: dacă locuiți sau lucrați îndeaproape cu un manipulator, vă aflați într-o situație destul de dificilă. Dar luați în considerare solicitarea de consiliere sau terapie. Profesioniștii pot oferi strategii și perspective pentru a prospera în ciuda acestor relații provocatoare.

 

Lasă un comentariu