Tehnica orientală care ne ajută să alungăm grijile și stresul rapid și eficient

Calmează anxietatea suflând pe degetul mare.
Există o legătură între degetul mare și nervul vag din corpul tău. Nervul îți controlează ritmul cardiac. Dacă sufli pe degetul mare, îți va încetini inima și, la rândul său, îți va scădea tensiunea arterială. Când se întâmplă asta, îți semnalizează creierului că nu ești în pericol, și te CALMEAZĂ.
În mod similar, stropirea cu apă rece ca gheața pe față atunci când ești anxios are un impact direct asupra creierului tău (cunoscut sub numele de „reflexul de scufundări al mamiferelor”). Apa te face să-ți ții respirația, care la rândul său oprește respirația superficială care însoțește anxietatea, și îți reglează respirația într-o adâncime mai normală; respirația mai profundă te calmează.

Altă metodă este să țineți fiecare deget pentru două sau mai multe respirații. Se crede că ținerea unui deget corelat cu o emoție ajută la calmarea organului pe care vrei să-l vindeci și ajută la restabilirea echilibrului.
Un alt mod de a face acest lucru este să țineți toate cele cinci degete până când unul începe să palpite și apoi vă puteți calma.
„Când avem griji ne masăm degetul mare. Grijile sunt cele care, dacă le ducem prea mult timp, ne pot ataca partea digestivă și, mai puțin, splina.
Apoi, când ți-e frică trebuie masat degetul arătător.
Când eși furios intră în scenă degetul mijlociu. El ține de vezica biliară, de ficat. Oamenii supărați și furioși se vor îmbolnăvi întotdeauna de ficat”, explică această tehnică.
Fă-o înainte de a merge la culcare. Ținerea degetelor înainte de a merge la culcare este o practică excelentă. Nu numai că stabilește un obicei, ci și te ajută să adormi.

 

 

 

Lasă un comentariu