Principiul mentalismului. Ce este și cum poate să îți îmbunătățească viața

Legea mentalismului implică faptul că totul este de natură mentală. Și că suntem conectați la aceeași conștiință care manifestă tot ceea ce vedem în jurul nostru în gânduri. Mai mult, fiecare ființă vie are un nivel de inteligență care explică colectiv schimbările din lumea mentală și fizică. Deci, cum te afectează legea mentalismului?
Principiul mentalismului este primul dintre cele șapte principii ermetice. Hermetismul, o ramură a filosofiei spirituale antice, descrie mentalismul ca o lege fundamentală a realității noastre. Celelalte principii ermetice sunt principiile corespondenței, vibrației, polarității, ritmului, cauzei și efectului și genului.
Mai jos este un test rapid care demonstrează cum funcționează legea mentalismului: –
Închide ochii și stai pe loc oriunde te-ai afla în acest moment. Tot ce ești fără viziunea ta este o specitură a conștiinței. Tot ce ești în acest loc în care nu poți vedea nimic este că ești ceva de care poți fi conștient.
Dacă cineva ți-ar tăia degetele de la mâini sau de la picioare chiar acum, Doamne ferește, ți-ai schimba conștientizarea odată ce durerea va dispărea? Fara drept? Și ce se întâmplă dacă cineva îți taie mâinile, picioarele și tot ce este pe corp, în afară de ceea ce ai nevoie vital pentru ca mintea ta să continue să funcționeze? Ai schimba ceva? Vezi, chiar și cu ochii închiși, nu ai schimba nimic pentru că toți suntem niște speci de conștiință divine, aspecte ale aceleiași minți care au creat totul. Singurul lucru care s-ar schimba este eliminarea acelor intrări senzoriale particulare pe care conștiința voastră le folosește pentru a experimenta lumea materială.
Acum deschide ochii. Dintr-o dată, realizezi că gândurile îți definesc povestea. Știi, fiu de-, mama de-, fiica de-, am făcut asta-, am făcut asta-, vreau asta-, îmi place asta-, i-am auzit pe acei oameni spunând asta-, sunt bun la asta-, Sunt slab la asta. Întregul dialog de gânduri îți vine în minte atunci când realizezi că percepi prin viziunea ochilor din capul tău care fac parte din corpul tău. Și că atunci când te uiți în oglindă, vezi pe cineva cu nume; tu. Acesta este ego-ul sau sinele.
Ego-ul nostru ne oferă identitate de sine, creând o lentilă prin care ne vedem pe noi înșine și pe cei din jurul nostru. Cu toate acestea, în esență, toți suntem părți sau aspecte ale minții originale. De aceea legea mentalismului se învârte în jurul manifestării.
Legea Mentalismului și a Manifestării
Legea mentalismului este singura legătură dintre mintea ta și ceea ce se manifestă în viața ta. În plus, aceeași minte manifestă tot ce vedem în jurul nostru.

Lasă un comentariu