10 alimente care ajută la încetinirea îmbătrânirii. Consumați-le cât mai des și veți îmbătrâni mai greu

Vrei să încetinești îmbătrânirea cât mai mult timp? Doriți să vă mențineți pielea fără linii? Există vreo modalitate prin care dieta te-ar putea ajuta să faci asta?
1. Ardei gras
Indiferent dacă este roșu, galben, portocaliu sau verde, ardeiul gras este umplut cu antioxidanți numiți carotenoizi.Ardeiul gras rosu este cel mai bogat pigment, avand astfel cele mai mari cantitati de antioxidanti. În plus, conțin vitamina C, potrivită pentru producția de colagen, deoarece vă menține pielea flexibilă.
2. Afine
Sunt bogate în antioxidanți care protejează pielea de radicali (molecule care pot deteriora celulele și pot provoca îmbătrânire și boli). Au cel mai mare nivel de antioxidanti dintre toate fructele si legumele populare. Antioxidanții din afine sunt flavonoide.
3. Broccoli
Broccoli este bogat în vitamina C, vitamina K1, vitamina B9, potasiu, mangan și fier când vine vorba de vitamine minerale. Vitamina C este esențială pentru a promova sănătatea pielii și pentru a stimula sistemul imunitar. Astfel, poate încetini îmbătrânirea. Legumele ajută la prevenirea cancerului și la îmbunătățirea vederii, printre alte beneficii pentru sănătate.
4. Spanacul
Similar cu broccoli, este bogat în vitamine și alți nutrienți. Are un nivel ridicat de vitamina C, care îmbunătățește sănătatea pielii și încetinește îmbătrânirea. Alți nutrienți, cum ar fi calciul, promovează sănătatea oaselor.
5. Avocado
Avocado este un fruct unic, deoarece este bogat în grăsimi sănătoase. Este numit un superaliment datorită numeroaselor sale proprietăți pentru sănătate. Există multe tipuri de avocado, dar cel mai comun este soiul Hass. Are 20 de vitamine și minerale diferite.
6. Produse lactate
Lactatele sunt un ingredient crucial pentru oase puternice. Este bogat în calciu, mai mare decât orice alt aliment. Lactatele sunt cele mai bune pentru a vă asigura că oasele sunt în formă maximă și vă puteți deplasa rapid. Încercați să includeți lapte, iaurt și brânză în obiceiurile alimentare. Aportul de calciu reduce riscul de fracturi osoase.
7. Ceai verde
Compușii din ceaiul verde pot lupta împotriva radicalilor, prevenind astfel deteriorarea celulară. Poate scădea semnificativ tensiunea arterială, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Poate ajuta la pierderea în greutate și la scăderea greutății.
8. Ciocolata neagra
Ciocolata neagră crește fluxul sanguin și circulația, ceea ce ajută la hidratarea pielii. Pielea hidratată reduce probabilitatea formării ridurilor. Ciocolata neagră este, de asemenea, bogată în antioxidanți, reducând inflamația și încetinind îmbătrânirea.
9. Somon
Este hrănitor și promovează pielea sănătoasă. Alături de majoritatea peștilor grasi, are grăsimi omega-3 care creează o barieră puternică a pielii și au calități antiinflamatorii.
10. Cafea
Cafeaua scade vasodilatatia si este un imunosupresor. Datorită acestor calități, poate calma rozaceea, o inflamație a pielii. Destul de interesant, doar aportul de cofeină din cafea scade riscul de rozacee. Cofeina din alte băuturi, cum ar fi ceaiul, sifonul și ciocolata, nu are același efect.

 

Lasă un comentariu