Știința dezvăluie de ce oamenii inteligenți își păstrează doar câțiva prieteni apropiați

S-ar putea să te simți ca un paria dacă ai doar câțiva prieteni apropiați. Cu toate acestea, studiile arată că singuraticii au de obicei o inteligență mai mare decât oamenii populari. Așadar, dacă preferați să fiți singur de cele mai multe ori, nu vă agitați din cauza asta. Înseamnă pur și simplu că alegeți să reflectați asupra vieții în loc să vă formați multe prietenii fără sens.
Nu toți oamenii extrem de inteligenți se identifică ca introvertiți, dar majoritatea o fac. Când introvertiții petrec timp singuri, câștigă energie și se simt mai revigorați. Introvertiții obțin cea mai mare plăcere din singurătate, unde pot citi cărți, medita sau contempla sensul mai profund al vieții.
Cercetătorii dezvăluie de ce oamenii inteligenți au doar câțiva prieteni apropiați
Un studiu din 2016 publicat în British Journal of Psychology a investigat de ce oamenii inteligenți au mai puține prietenii.
Mulți oameni nu pot trăi fără cel puțin unul sau doi prieteni apropiați. La urma urmei, am evoluat în grupuri mici pentru a supraviețui în condiții dure în sălbăticie. Mai avem minți și corpuri străvechi care nu au ajuns încă din urmă cu rigorile vieții moderne. Cu toate acestea, oamenii inteligenți par să navigheze cu ușurință în apele turbulente ale vieții urbane formând prietenii înțelepte.
Studiul a constatat că oamenii inteligenți nu au nevoie de mulți prieteni apropiați pentru a se simți fericiți. De asemenea, pot trăi în orașe de dimensiuni medii sau mega-orașe cu mai puține probleme decât am avea majoritatea dintre noi în aceste medii. Cercetarea sugerează că, deoarece tind să se concentreze pe obiective mai mari, ei nu sunt atât de concentrați pe socializare. Potrivit constatărilor, ei ar prefera să-și cheltuiască energia mentală pentru a rezolva cele mai presante probleme ale umanității.

Lasă un comentariu