5 semne că îmbătrânești mai repede decât ar trebui

Corpurile noastre sunt o operă de artă uimitoare. Ele ne spun tot ce trebuie să știm despre sănătatea noastră prin semne subtile, dar de netăgăduit.
Iată 5 semne că îmbătrânești prea repede:
1. Dinți mai galbeni
Smalțul dinților se uzează în timp datorită anumitor tipuri de alimente și, ca urmare, dinții noștri capătă o nuanță galbenă. Cea mai mare amenințare la adresa zâmbetului nostru sunt alimentele și băuturile dulci, plus cofeina.
2. Subțierea sprâncenelor și a genelor
În general, îmbătrânirea face ca părul să se subțieze, iar schimbarea hormonilor din corpul nostru poate face ca sprâncenele și genele noastre să pară neregulate și rare.
Remedierea:
Adaugă alimente în dieta ta care susțin creșterea părului, cum ar fi cele cu vitamine A, C și E.
Masați uleiul de cocos în zonele afectate pentru a ajuta la stimularea creșterii părului.
Exfoliați cu o combinație de zahăr/ulei de cocos pentru a crește circulația în zonă.
3. Ochii roșii
Ochii roșii nu sunt doar rezultatul unei nopți târzii, a unei răceli de vară sau a alergiilor, dar ochii roșii cronici pot semnala și alte afecțiuni ale corpului, în special inflamația. Inflamația și îmbătrânirea sunt strâns legate, deoarece pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce niveluri mici de inflamație care sunt asociate cu dureri articulare, artrită și chiar Alzheimer.
4. Modificări ale tonusului și texturii pielii
Nu este surprinzător faptul că vom experimenta modificări ale tonului și texturii pe măsură ce îmbătrânim. Cât de repede se întâmplă acest lucru este de obicei rezultatul obiceiurilor noastre de sănătate, inclusiv alimentația, exercițiile fizice și modelele de somn. Există, de asemenea, cauze de mediu ale îmbătrânirii pielii, inclusiv expunerea frecventă la soare și poluare.
5. Păr tern și fragil
Modificările hormonale care au loc pe măsură ce îmbătrânim sunt probabil motivul principal pentru părul tern, fragil și subțire. Există și alți factori, cum ar fi stresul frecvent, medicamentele și, ca să nu mai vorbim de coafarea excesivă, colorarea și alte produse încărcate cu chimicale pe care avem tendința să le folosim pe încuietorile noastre. Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să fim mai buni cu părul și scalpul nostru pentru a menține foliculii sănătoși și productivi.
Tot ceea ce facem pentru a avea grijă de corpul nostru are puterea de a produce o schimbare imediată. Desigur, nu putem controla factorii ereditari, dar putem controla multe dintre lucrurile care cauzează îmbătrânirea prematură. Nu este greu să exersăm îngrijirea corpului nostru și, în cele din urmă, a sănătății noastre pe termen lung, dar este nevoie de muncă.

Lasă un comentariu