Noi cercetări dezvăluie că bunătatea încetinește procesul de îmbătrânire

Oamenii de știință au studiat modul în care bunătatea poate atenua anxietatea și depresia, dar acum au descoperit că compasiunea poate încetini și procesul de îmbătrânire. A fi amabil nu costă nimic și poate schimba ziua cuiva. Gândiți-vă la câți oameni din lume se simt stresați, copleșiți și învinși zilnic. Chiar și cel mai mic act de bunătate, cum ar fi deschiderea ușii pentru cineva sau zâmbitul lui în timp ce treci pe lângă el, poate avea un efect dramatic asupra stării lor mentale.
În plus, arătând bunătate față de ceilalți, la rândul său, ne face să ne simțim mai bine din cauza impactului pe care l-am avut asupra vieții cuiva. Dacă toți am arăta puțin mai multă dragoste și compasiune față de ceilalți, imaginați-vă ce lume diferită am putea avea. Bunătatea devine contagioasă atunci când o împărtășești; Gândiți-vă la câți oameni plătesc înainte într-o linie Starbucks odată ce văd pe altcineva făcând-o. Acest comportament se poate aplica la multe scenarii diferite în care a fi amabil creează un efect de undă și îi încurajează pe alții să își facă partea lor.
„Bunătatea constantă poate realiza multe. Pe măsură ce soarele face să se topească gheața, bunătatea face ca neînțelegerea, neîncrederea și ostilitatea să se evapore.” – Albert Schweitzer
Bunătatea oferă atât de multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea stresului, îmbunătățirea sănătății mintale, menținerea inimii sănătoase și încetinirea îmbătrânirii. Oamenii de știință tocmai au început să studieze efectele bunăvoinței asupra anti-îmbătrânire, dar rezultatele au fost promițătoare. Poate că medicii vor începe să prescrie acte de bunătate atunci când oamenii merg la controale!
Nu trebuie să faci nimic prea exagerat sau lung pentru a arăta bunătate; Pur și simplu ținând ușa deschisă pentru cineva, zâmbind unui străin sau plătind cafeaua unei persoane le poate schimba ziua. Nu numai că vei îmbunătăți viața unei persoane, dar vei simți și efectele pozitive ale arătării bunătății. Lumea noastră pur și simplu nu ar putea continua fără compasiune și înțelegere, așa că asigurați-vă că contactați oamenii din jurul vostru.
Nu știi niciodată cu ce se confruntă oamenii în fiecare zi, iar bunătatea nu se demodează niciodată. Nu ezitați să oferi toată dragostea și generozitatea pe care o poți, pentru că lumea ar putea folosi mai mult.

 

Lasă un comentariu