Povestea bradului de Crăciun, simbolul Nașterii Domnului

Micul străin – Legenda bradului Crăciun
Într-o căsuța mică de la marginea pădurii trăia un muncitor sărac, care își câștiga traiul din tăierea lemnelor. Avea o soție și doi copii care îl ajutau la muncă. Băiatul se numea Valentin, iar fata, Maria. Cei doi erau copii buni și ascultători. Erau o adevărată binecuvântare pentru părinții lor.
Într-o seară de iarnă, această familia mică și fericită stătea liniștită în jurul vetrei focului, în timp ce zăpada și vântul se dezlănțuiau afară. Mâncau la cină pâine uscată.
Deodată, la fereastră s-a auzit un geamăt blând și o voce de copil: „Vă rog! Lăsați-mă să întru! Vă rog! Sunt un copil sărac. Mi-e foame și nu am unde să mă duc.
Dacă nu mă primiți înăuntru o să îngheț de frig și o să mor.”
Valentin și Maria au sărit de la masă și au alergat să deschidă ușa. I-au spus copilului:
„Intră, sărmane copil! Nu avem multe să-ți oferim, dar orice avem, vom împărți cu tine.”
Copilul necunoscut a intrat și și-a încălzit mâinile și picioarele înghețate la foc. Copiii i-au dat tot ce aveau de mâncare și i-au spus
„Probabil ești foarte obosit, dragul de tine! Culcă-te în patul nostru și vom dormi noi pe bancă la noapte.”
Copilul sărman le-a zis gazdelor:
„Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toată bunătatea pe care o arătați față de mine.”
Prin urmare, l-au lăsat pe micul lor musafir să doarmă în patul lor, l-au învelit și și-au spus unul către celălalt:
„Oh, cât de recunoscători ar trebui să fim! Avem camere calde și un pat confortabil, în timp ce acest biet copil are doar cerul deasupra capului și pământul rece pe care să doarmă.”
Când mama și tatăl lor s-au culcat, Maria și Valentin s-au întins mulțumiți pe banca din jurul focului. Au adormit câteva ore și apoi Maria s-a trezit.
„Valentin, dragă frate, trezește-te și ascultă muzica dulce de sub fereastră.” Apoi, Valentin s-a frecat la ochi și a ascultat. Era într-adevăr o muzică dulce de harpă, un colind minunat. Cei doi copii au ascultat în liniște și apoi s-au apropiat de fereastră.
La est au zărit o dungă roz și în lumina ei un grup de copii care stăteau în fața casei, îmbrăcați în haine de argint. Aveau în mâini harpe aurii.
După câteva clipe, copilul străin era în fața lor îmbrăcat în haine de aur, cu o strălucire în privire.
„Eu sunt Pruncul Iisus” a spus el „care rătăcește prin lume și aduce pace și fericire.
M-ați primit și ați avut grijă de mine, iar acum aveți binecuvântarea mea pentru tot ce ați făcut.”
Un brad a crescut lângă casă. Din brad, Copilul Sfânt a rupt o crenguță pe care a plantat-o în pământ și a spus „Această crenguța va deveni un copac și va aduce roade an de an pentru voi.”
Apoi a dispărut împreună cu corul de îngeri.
Dar bradul a crescut și a devenit un superb pom de crăciun, iar în ramurile sale atârnau mere aurii și nuci de argint la fiecare Crăciun.
Aceasta este una din cele mai frumoase legende ale Bradului de Crăciun.

Lasă un comentariu