Trăim într-o lume plină de oameni egoiști în care fiecare își vede doar propriul interes

Lumea în care trăim este una plină de durere și suferință. Deși nu toată lumea poate să-l vadă, există o mulțime de oameni care au nevoie de ajutor și care aparent nu au nevoie de el.
Pentru mulți dintre noi, lumea pe care o numim casa noastră a devenit ceva ce nu ar trebui să fie niciodată. În loc să fim dispuși să-i prindem pe alții în timp ce cad, îi dăm cu piciorul în jos și, în multe cazuri, chiar îi împingem peste margine, pentru început. Ce s-a întâmplat cu a fi plini de compasiune unul față de celălalt?
De ce noi, ca oameni, parcă să ne urâm atât de tare în zilele noastre? Se poate face ceva sau suntem într-un punct în care este imposibil să găsim pacea între noi? Cred că, la sfârșitul zilei, răspunsurile la aceste întrebări nu vor fi găsite niciodată.
În loc să rămânem de partea celor care ne pasă cel mai mult, tăiem legăturile și fugim de toate problemele noastre, dar de ce? Să fie asta pentru că dragostea a fost uitată în zilele noastre? Poate că trebuie să învățăm să avem încredere, grijă și respect din nou înainte ca lucrurile să revină cu adevărat la cum ar trebui să fie.
Noi, ca oameni, suntem din multe motive, pare destul de rece acum, mult mai frig decât mi-am imaginat vreodată că vom fi. Ne abandonăm unul pe altul fără să ne gândim prea mult și adesea ne grăbim să-i lăsăm în frig pe cei cărora le pasă cel mai mult la noi. Le spunem celor care aleg să lupte pentru dragoste că își pierd timpul și, la sfârșitul zilei, nu avem ce să arătăm pentru amărăciunea noastră.
Trebuie să regândim lucrurile și să ne dăm seama unde ne-am încurcat, dar mă îndoiesc că se va întâmpla vreodată. Pe măsură ce societatea progresează, suntem din ce în ce mai departe de a fi cu adevărat conectați ca rasa umană și devenim din ce în ce mai divizați. Nu ne mai iertăm unii pe alții și avem în mod constant ranchiună pentru lucruri pe care se pare că le-am uitat.
Dacă sunteți cineva care vede și aceste lucruri care se întâmplă în lumea din jurul nostru, începeți să faceți schimbări în interior, astfel încât acest lucru, cel puțin la un anumit nivel, să fie redus. Cu cât lucrăm mai mult în mod individual pentru a ne îmbunătăți pe noi înșine, cu atât vom face mai multe progrese colectiv. Deși s-ar putea să nu pară prea mult, munca pentru a fi mai deschisă la minte și mai puțin ură va aduce un sentiment de pace în viața ta.
Doar pentru că altcineva te-a făcut să te simți mic nu înseamnă că ar trebui să faci pe alții să se simtă mici. Construiește oamenii care contează pentru tine și ajută-i pe alții să se regăsească. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde timpul pe această planetă bazată pe negativitate. Mișcările pozitive ajută la crearea unei lumi pozitive.

 

Lasă un comentariu